MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Pe data de 9 martie am fost la control, aveam 38 de saptamani. Totul arata ok, colul inca inchis, domnul doctor a spus ca probabil va mai dura pana nasc asa ca m-am programat la un alt control pentru saptamana urmatoare. A doua zi insa, la ora 11, mi s-au fisurat membranele asa ca l-am sunat pe domnul doctor Gheorghe Gica.

Acesta a fost foarte prompt, mi-a raspuns si mi-a comunicat ca ma asteapta la camera de garda, intr-o ora, chiar doua. Asa ca pe la ora 14.00 am ajuns la spital, mi-au facut un test non-stress si un control. Situatia se prezenta ca in ziua anterioara, colul inchis.

Dorinta mea a fost de la inceput sa nasc natural. M-au internat si am mers la camera de travaliu unde pana pe la ora 15.00 am stat fara ca travaliul sa avanseze. Atunci medicul a decis sa imi administreze oxitocina pentru a stimula contractiile.

Din pacate pe la orele 18:00 travaliul nu a progresat, cu toate ca incepusera contractiile, colul a ramas inchis. Mi-a fost administrat antibiotic pentru membranele rupte pentru a preveni riscul de infectie. In tot acest timp domnul doctor a fost foarte deschis, mi-a lasat optiunea de a continua travaliul si de a spera la o nastere naturala informandu-ma de toate riscurile.

Am apreciat calmul si profesionalismul domnului Gheorghe intr-un moment atat de stresant si de solicitant pentru mine. La control la orele 22.00, in ciuda oxitocinei, colul ramasese inchis, dilatatie 0. Am fost intrebata daca mai doresc sa astept pana dimineata sa vedem daca progresam. Pe moment am spus ca da. Dar pe la orele 23.00 dupa ce am discutat la rece cu sotul meu si cu domnul doctor am realizat ca nasterea naturala in cazul meu nu este favorabila, proba de travaliu a fost negativa asa ca au inceput pregatirile pentru cezariana.

Mi-a fost foarte frica de aceasta interventie dar echipa din blocul operator a facut ca toata aceasta experienta sa fie una placuta. Dupa ce mi-a fost montat cateterul de epidurala si rahianestezia a intrat si domnul doctor in sala, relaxat, optimist in ciuda orei tarzii. Am comunicat in tot timpul operatiei, care a durat foarte putin, spre surprinderea mea.

In cateva minute am auzit cel mai frumos glas, se nascuse bebelusa noastra, perfecta. Nota 10, 3020 grame si 49 de cm. De ea s-a ocupat doamna neonatolog Olteanu Raluca. Imediat ce s-a nascut, micuta mi-a fost adusa la piept, am putut sa o pup, sa o privesc. Ii datorez aceste momente de neuitat doamnei doctor Olteanu. Fara dansa aceasta experienta unica nu ar fi fost la fel. Ii multumesc pentru sprijin, pentru toate sfaturile si vorbele bune si blande in momente atat de dificile pentru o proaspata mamica. Nu mi-as fi dorit sa se ocupe altcineva de bebelusul nostru.

Multumesc intregii echipe si in special domnului doctor Gheorghe Gica si doamnei Olteanu Raluca pentru profesionalism si devotamentul lor fata de pacienti. Ii recomand din toata inima.

(Laura, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!