travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Sunt fericita mamica a doi baieti, gemeni, care acum au 1 an si 10 luni. M-am bucurat enorm cand am aflat ca sunt 2 - imi doream cu ardoare gemeni. Nu m-am interesat prea mult de riscurile sarcinii gemelare, asa ca in dimineata cand am implinit 34 de saptamani, am simtit ca incep sa pierd un lichid.

Am cautat pe internet semnele nasterii si imi era teama sa-mi sun medicul pentru ca banuiam ca ma va trimite la spital. Pana la urma, dupa vreo ora, cand am simtit ca incepuse sa curga din ce in ce mai mult, am sunat-o. Exact cum credeam, a zis sa ma duc de urgenta la spital.

Pe drum, in taxi, deja m-a sunat o persoana de acolo sa-mi spuna ca ma asteapta cineva la Camera de Garda. Cand am ajuns, medicul de garda mi-a facut consultul si dupa ce a vorbit si cu medicul meu, a decis sa ma interneze, nu inainte de a-mi face o doxa de Dexametazona - singura de altfel. Eu tot faceam pe viteaza si ziceam ca ma duc acasa, ca e prea devreme sa nasc acum, mai aveam cel putin o luna ...

Normal, ca pana la urma a trebuit sa ascult sfatul medicului. :)

Asta se intampla in jurul orei 12. M-am instalat intr-un salon, unde era o alta mamica ce urma sa nasca a doua fetita; asa ca am mai stat de vorba si am intrebat-o diverse, ea fiind deja experimentata. Mi-am sunat apoi sotul la serviciu, parintii, sora.
A fost destul de lunga acea dupa-amiaza. A venit apoi si sotul meu, iar seara, in jurul orei 20 m-au luat sa ma pregatesca de operatie.

Eu tot speram ca voi naste natural, imi doream tare mult acest lucru - drept pentru care medicul mi-a facut hatarul si m-a dus in sala de travaliu, pentru inceput. Abia atunci incepusem ca am ceva dureri - din pacate dilatatia era doar 2-3, iar la ecograf se vedea ca bebele mai micut, care era cel mai jos, risca foarte mult daca as fi nascut natural, mai ales ca deja pierdusem lichid inca de dimineata.

Am decis ca voi face cezariana pana la urma. Imi aduc aminte ca era foarte frig in sala de operatie, probabil de la aerul conditionat. Eu tremuram din toate incheieturile ... abia au reusit sa-mi faca anestezia in coloana. Stiu ca erau numai doamne in sala, am inceput sa nu mai imi simt picioarele, m-au intins pe masa, mi-au pus o panza in fata si au inceput operatia. Nu am simtit absolut nimic. Ma uitam in lampa de deasupra mesei si vedeam cum "lucreaza" medicul :) Apoi am auzit un scancet, apoi un urlet - primul meu print tocmai venise pe lume - m-am uitat un pic in partea dreapta si am vazut cum il duceau sa-l acopere cu ceva. Apoi, m-au apasat mai sus de stomac, pentru a putea sa-l scoata si pe al doilea. Pe acesta, fiind mai maricel, mi l-au dat aproape si l-am pupat pe obraz.

A mai durat ceva pana s-a incheiat operatia, apoi m-au dus la Terapie Intesiva pana urma sa treaca efectul anesteziei si sa-mi simt din nou picioarele.

Stiu ca acolo a venit si sotul meu si a stat cu mine. Atunci ne-am decis ce nume vor purta copiii, nu eram inca pregatiti sa vina asa repede pe lume :) Am sunat apoi pe parintii mei si pe nasi, era aproape ora 23.

Dupa vreo ora m-au dus in salon. Nu am dormit absolut deloc in acea noapte.

Copiii au fost micuti, 1,780kg, respectiv 2,430 kg. Au stat la incubator, pentru ca era mai cald. Nu au avut nevoie de oxigen. Cel mare a stat 10 zile, iar cel mic, doua saptamani. Zilnic se ducea sotul meu cu biberoanele de lapte la ei, eu nu reuseam decat la doua-trei zile; imi era destul de greu dupa operatie sa ma misc.

Cei de la Sanador s-au purtat excelent si cu mine si cu ei.

Ne-au ajutat cu dosarul pentru Casa de sanatate, prin care Statul Roman da inapoi o suma de bani pentru copiii nascuti prematur. Eu habar nu aveam de asa ceva.

Recomand cu incredere clinica si medicii de acolo.

Nastere usoara si copii sanatosi!

(Alexa, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!