Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Buna! Sunt Gabriela. Locuiesc in Iasi si vreau sa va povestesc cum am nascut-o pe Ilinca Teodora. Am ramas insarcinata pe 28 iunie 2014. Stiu sigur :).

Cu ultima menstruatie pe 14 iunie, ciclu neregulat. Pe la 5 saptamani mi-am facut un test de sarcina ce a aratat 2 liniute. Mi-am facut programare la doctor Onofriescu, managerul Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi pentru confirmarea sarcinii.

M-am dus la el cu inima cat un purice, asteptam copilul asta de peste 12 ani. Inimioara batea, dar imi zice ca bebe ar trebui sa aiba 7 saptamani, e cu 2 saptamani mai mic, deci sarcina e oprita in evolutie. Soc maxim! Mi-a dat sa fac Hcg in 2 zile, dar sa nu-mi fac sperante.

Cand am iesit din cabinet am cazut jos de durere. Nu am fost om pana nu am avut rezultatele, rezultate ce au dovedit ca bebe crestea foarte bine. El nu luase in calcul ca la ciclul neregulat ovulatia e in alte zile. Buuun. Am fost la Onofriescu de 4 ori pentru ecografii, mi-a dat sa fac si analize.

Il tot rugam sa-mi faca o poza la bulinuta din burtica, sa am si eu ce privi, nu a vrut. A zis ca in primele 3 luni sunt mari sanse sa pierd sarcina si nu vrea sa-mi fac sperante ca o sa duc la final. In saptamanile 12-14 se face dublu-test. El era in concediu, in Spania. Nu a lasat pe nimeni in loc sa se ocupe de paciente.

Atunci am cautat un alt doctor pentru testare. Am mers la doctor Tudor Ioan Lazar. Mi-a cerut dosarul de gravida. I-am dat rezultatele de la analize. S-a uitat mirat la mine si m-a intrebat daca nu am facut nici o ecografie. Facusem. Dar Onofriescu nu-mi daduse nimic, nici o fisa de observatie, nimic.

Fara alte comentarii, am facut ecografie, mi-a dat fisa cu datele ecografiei, la final mi-a facut si o poza cu bebe. Cand am revenit cu rezultatele de la sange la el pentru interpretare, l-am rugat sa ma primeasca si cu evidenta sarcinii. La inceput s-a codit, nu voia sa il supere pe Onofriescu, dar pana la urma a acceptat. Supravegherea sarcinii a facut-o la cabinetul privat, dar m-a vazut si la Maternitate.

Nasterea prin cezariana am programat-o pentru data de 26.03.2015, la 39s+1zi, la Maternitatea "Cuza Voda". M-a chemat la spital la ora 7. Operatia a avut loc la ora 9. In timpul asta a venit de nenumarate ori sa vada cum ma simt. Operatia a fost cu rahianestezie, mi-am vazut, pupat copilul din primele secunde de viata.

Dupa operatie m-a vizitat si la Terapie Intensiva si apoi in salon de multe ori pentru a vedea cum sunt. Mi-a inlocuit bandajul in ziua 3, inca in Maternitate. In ziua 7 m-am dus la el la cabinet pentru a-mi scoate firele. La 6 saptamani am fost iar pentru a-mi verifica operatia.

Nota 10 pentru Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi. Co-sleeping, sprijin pentru alaptare. Asistente super-dragute care ne-au invatat cum sa ne ingrijim copiii. Cand am plecat de acolo, odata ajunsa acasa nu am avut nici o intrebare la care sa nu stiu raspunsul (despre buric, alaptare etc.).

Nota 10 pentru Dr. Lazar care, desi e cam franc poate pentru unele gusturi, este un doctor extraordinar, sufletist, profesionist. Nu am absolut nimic ce i-as putea reprosa.

Despre Dr. Onofriescu pot spune doar ca imi pare rau de cine ajunge pe mana lui, desi ca manager este bun.

Doresc tuturor mamicilor nastere ca a mea de usoara si refacere la fel!

(Gabriela, Iasi)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!