MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Bebelusa mea Raisa s-a nascut la Maternitatea Brasov, cu toate ca medicul care mi-a urmarit sarcina a crezut pana in saptamana 39 ca nasterea va la o clinica privata. Nu, nu am mintit-o, asa crezuse.

Cand am mers la 39 de saptamani la ultimul control, mi-a zis ca daca vreau ma interneaza sa imi provoace nasterea. Atunci i-am reamintit ca voi naste la Maternitatea de stat.

Nu s-a mai putut sa imi provoace...pe 19 noiembrie o sun si ii explic ca am niste dureri pe care nu le cunosc. Imi spune sa merg din nou la cabinet. Nu ma simteam in stare, asa ca am chemat salvarea si am ajuns la maternitate. Aici s-a rupt legatura noastra. Am stat 3 zile pentru analize.

Eram foarte speriata fiind constienta ca medicul meu nu va veni acolo. Pe 21 noiembrie, dupa multe rugaminti vine un inger de femeie caci altfel nu ii pot spune, actuala directoare a Maternitatii care din 3 vorbe m-a linistit. Pe 22 am plecat, urmand sa ma intorc pe 24 pentru nastere caci era data probabila.

Ajunsa acasa la fel de insarcinata am inceput sa trebaluiesc, am fost la restaurant seara. Eram frustrata si obosita. Pe la 12 noaptea incep niste dureri usoare. Sotul meu a vrut sa ne intoarcem la spital dar eu aveam un termen de respectat. Nu vroiam sa ma intorc pentru alte analize si controale de la toti medicii cum se intamplase.

La 5 dimineata intram iarasi in spital caci contractiile erau din 10 in 10 minute. Dilatatia era de 1 cm maxim. Plangeam, le spuneam sa imi faca ceva ca nu mai suport. Am stat asa pana la 5 dupa amiaza. Imi faceam griji pentru copilul meu.

La 5 venise medicul cu care am nascut, seful de garda. Eram tot 1 cm dilatata. La 7 am aflat ca imi va face cezariana. A mai durat pana la 8 jumate cand am fost preluata. Noroc cu moasa, care ma invatase sa respir si nu mai erau asa dureroase contractiile.

La ora 9 o rugam pe anestezista sa imi faca ceva ca nu mai suport durerile. Erau aproape 20 de ore de dureri fara vreun rezultat. La 21:35, 23 noiembrie 2014, imi sarutam puiuta pe obrajorul drept. Cea mai moale si calda atingere de pana atunci. Nimeni nu imi poate sterge senzatia. Si acum ii simt "deliciosenia".

Plangeam de bucurie. Nu stiam nimic despre nastere, alaptare si tot ce tine de bebelusi. Acum stiu si as fi evitat multe din cate s-au intamplat. Stiu si ca puteam naste natural. Nu am ce sa reprosez nimanui. Daca voi mai avea un copil, tot acolo voi merge cu siguranta. Asistentele au fost impartite. Simpatice sau mai putin....

In zilele de internare medicul venea si de 2 ori pe zi. Fetita mea are deja 18 luni (maine). Este cea mai frumoasa intamplare din viata mea. Ii multumesc ca mi-a dat sansa sa ii fiu mama.

(Diana, Brasov)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste