MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Eu am doua fetite si am avut doua nasteri total diferite, chiar daca ambele au fost prin cezariana. Prima sarcina a fost foarte dificila, chiar daca nu am avut greturi, arsuri, insomnii si nicio alta problema tipica sarcinii, deoarece am avut probleme medicale destul de grave: placenta previa si colul scurt inca de la inceputul sarcinii.

In luna a 4-a, problema colului a devenit evidenta si mi s-a interzis sa fac orice fel de miscare, sa ridic, sa merg, inclusiv sa stau in sezut... Pe langa acestea, am tromboza, datorita careia a trebuit sa fac injectii zilnic pe parcursul ambelor sarcini si RH negativ (sotul avand pozitiv), ceea ce a necesitat repetarea analizei foarte des.

Cu ajutorul Doamnei Doctor Bratila, care este un medic extraordinar, am ajuns la trimestrul 3 cu bine. Datorita acestor probleme mi s-a recomandat sa nasc prin cezariana, la Regina Maria din Bucuresti. Cu toate ca am avut cel mai bun pachet de nasteri, personalul maternitatii nu s-a ocupat de noi cum ar fi trebuit.

Inca de cand m-am dus sa ma internez, m-au tinut o ora cu bagajul in brate, in receptie. Era ora 6, la 7 intram in sala, iar ei nici nu ma bagau in seama. Operatia in sine a fost groaznica, a durat aproape trei ore, (deoarece am uterul intr-o forma ciudata, muschii abdominali foarte fermi si plasa de la o operatie de hernie inghinala).

Am nascut o fetita sanatoasa, de 2980 grame. Nascand seara, peste noapte am ramas la terapie, unde am avut ghinionul sa intalnesc o asistenta care nu mi-a acordat nici cea mai mica atentie. La doua zile de la nastere am inceput sa am frisoane si febra si nu mi-au prescris niciun tratament nici mie si nici pentru bebe, nu mi-a spus nimeni absolut nimic, nici macar de Vigantol.

La prima ei baita acasa, eu nici din pat nu m-am putut ridica, eram cu 5 paturi pe mine si tremuram... Refacerea a fost foarte dificila, cand se trezea fetita sa manance noaptea, ma ridica sotul din pat, dupa care mi-o dadea in brate. La 3 saptamani am facut mastita, in urma careia mi-a disparut si laptele.

A trecut perioada aceea grea si datorita minunatei mele fetite, care avea 9 luni la momentul respectiv, am decis sa mai facem un copil. Am ramas insarcinata imediat, de data aceasta insa am avut greturi, insomnii, calduri si arsuri, dar nu am mai avut nicio problema din punct de vedere medical. Am ridicat-o pe cea mare in brate pana am plecat la spital.

Chiar daca nu avusesem o experienta prea buna la Regina Maria, datorita faptului ca au cea mai buna aparatura neonatala dintre spitalele particulare, am acceptat sa nasc tot acolo. Fiind foarte apropiata de nasterea trecuta, nu am putut naste natural. De data aceasta insa a fost mult mai bine. Am programat nasterea, de dimineata, sa nu mai fie nevoie sa raman peste noapte la terapie.

Am ajuns la 5 la maternitate, tremurand de frica sa nu patesc ca prima oara, la ora 7.15 am intrat in sala, de data aceasta am insistat sa fie si sotul meu alaturi de mine in sala, ceea ce m-a ajutat extrem de mult, iar la 7.45 am nascut o fetita minunata, sanatoasa, de 2.940 grame.

Mi-am revenit imediat, de data aceasta la terapie am prins personal foarte bun, la ora 5 am plecat in rezerva, deoarece abia atunci s-a eliberat una. Singurele probleme pe care le pot reprosa in legatura cu a doua nastere, sunt cele legate de organizare, nu aveau camere pentru pacientele care veneau sa se interneze, nu puteau face fata nevoilor tuturor.

De exemplu, am cerut lapte pentru fetita si nu mi-a adus timp de 4 ore, timp in care a cumparat sotul meu si i-am preparat eu in rezerva. De data aceasta stiam ce sa fac si fiind bine si fizic a fost ok, dar pentru o mama care abia a nascut si nu stie ce trebuie facut nu este in regula.

Au fost atat de aglomerati, incat nici macar baita nu i-au facut fetitei, cand am ajuns cu ea acasa inca avea urme de la lichidul amniotic. Duminica am plecat acasa, deoarece ne simteam bine amandoua si mi-am revenit extraordinar de repede. Dupa aceasta sarcina usoara, am prins curaj si poate in viitor o sa le fac si un fratior. :)

(Carla, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!