MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Povestea mea incepe in dimineata zilei de 20 oct 2012 cand aveam programata nasterea fetitei mele. M-am echipat mi-am luat bagajelul si impreuna cu mama si soacra am plecat la spital ,acolo mi s-au facut formele de internare si am ajuns la etajul 2 la Maternitate unde am fost dusa de o moasa in sala de travaliu.

Apoi mi s-au facut niste perfuzii care sa imi declanseze contractiile, vai dar ce durere am rabdat, ma foiam in paul acela de pe o parte pe alta apoi mi s-a facut o clisma.

Doctorul meu venea periodic la mine sa vada la cat timp am contractii si cat timp dureaza si sa vada cat m-am dilatat , moasa a fost foarte draguta si mi-a facut niste calmante sa pot suporta durerea mai usor . Durerea aceea nu pot sa o compar cu nimic este ceva unic si care un barbat sunt sigura ca nu ar suporta dar o femeie suporta doar cu gandul ca la sfarsitul dureri se va auzii cel mai frumos si mai cristalin planset : al bebelusului.

Si iata ca orele treceau si fetita mea nu vroia sa apara pe lume si dat fiind faptul ca stiam ca are cordonul in jurul gatului si deja travaliul depasise 6 ore am hotarat cu medicul meu ginecolog sa inceapa procedurile pentru cezariana.

Mi s-a facut anestezie locala dar in timpul operatiei am fost cam agitata asa ca m-au adormit si m-am trezit doar cand totul a fost gata si eram in drum spre terapie intensiva. Abia a doua zi mi-am cunoscut fetita dar acel moment nu o sa il uit niciodata pentru ca a fost unic, nu am putut sa imi stapanesc lacrimile de bucurie cand imi tineam pentru prima oara fetita in brate.

Operatia mi-a cauzat mari dureri dupa anstezie si apoi cam inca 3 saptamani, refacera este mai lenta decat dupa o nastere normala cand femeile se refac chiar dupa 3 zile si se pot misca de parca nu ar fi nascut niciodata, in acel moment daca ma intreba cineva daca as mai vrea copii ii raspundeam categoric nu dar acum dupa 7 luni nici nu imi mai amintesc prea bine cum a fost si parca mi-as mai dorii sa fiu o data mama si de data aceasta sa pot sa nasc normal dar nu se stie niciodata ce se poate intampla .

Oricum experieanta unei nasteri e ceva care schimba o femeie ii trezeste instinctul de mama si dragostea pentru copii chiar daca pana atunci ea nu s-ar fi vazut niciodata in postura de mama.

Am nascut la maternitatea Spitalului judetean Bistrita asistata de dl. dr Iuliu Silvesan acelasi medic care a supravegheat si sarcina mea de-a lungul celor 40 de saptamanisi caruia ii multumesc pentru ca a facut tot posibilul sa aduc pe lume o fetita sanatoasa si fara probleme. (Andreea, Bistrita)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!