MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Buna tuturor pentru inceput,
sa incep prin a scrie ca sunt o mamica implinita si fericita....am adus pe lume un bebelus la 35 de ani, in luna septembrie a anului trecut.
Era o nebunie de toamna,spectacol de culori si un soare dulce ca mierea,un septembrie miraculos.

Si eu sunt nascuta toamna,asa ca nostalgia acestui anotimp ma cuprinde si ma infioara de fiecare data. Am decis sa nasc in acelasi spital in care am venit pe lume in urma cu 35 de ani,in alta localitate decat cea unde domiciliez.
Imi amintesc si acum cu emotie drumul de 250 de km catre Moinesti, scumpul taram al copilariei mele, in judetul Bacau. Am oprit sa luam mere si alte fructe la care pofteam eu si ingerasul meu. Era si el nerabdator,mai tot drumul vioi si jucaus.

Am ajuns cu bine si dupa ce ne-a consultat d-na doctor s-a hotarat:cezariana avea sa se intample intr-o vineri, pe 21 septembrie mai exact, la 7 dimineata. Inutil sa va povestesc ca in noaptea premergatoare acestui eveniment,nu am inchis un ochi...o gramada de ganduri,care mai de care mai vitezomane faceamcurse prin creierul meu:o sa fie bine,o sa fim in regula,cum va arata pruncul ? Va spun sincer, ca in afara de imaginile de la morfologia fetala, nu aveam habar despre spiridusul meu.Atat stiam ca e baietel si imi spusese sotul meu -pe can aveam 4 luni-ca l-a visat cu ochii albastri.

Au trecut orele,cred,cel mai greu din toata viata mea de pana atunci. La 5 dimineata m-am ridicat cu grija,i-am spus ca vom merge spre spital. Mi-am reevaluat bagajul cu o ultima privire si am parasit apartamentul mamei, cu ea alaturi. SI,iata-ne ajunsi pe holul de la intrare,de unde m-a preluat o asistenta. Dupa formele de internare,am urcat la sala de nasteri....cred ca inima mea o luase razna putin, nu stiu cat aveam tensiunea in acele momente. Imi amintesc doar ca mi s-a spus sa fiu linistita,ca suntem pe maini bune. Mi-am mangaiat cu drag burtica,pentru ultima oara la 6.30 dimineata,atat arata ceasul de pe peretele din fata mea.A aparut anestezistul care a demarat o conversatie la care,cred ca a fost singurul interlocutor dupa ce i-am spus cum ma cheama.

Clipesc des....imaginile sunt incetosate....inchid ochii si ii redeschid. Da. Sunt intr-un salon alb,imobilizata intr-un pat cu perfuziile de rigoare. Duc o mana pe burtica si....surpriza...nu mai e .Cred ca mi s-a taiat firul vietii pentru ceva timp ,dar am revenit. SI iata ca intra d-na doctor, Maria Bulat, sa-mi ia pulsul.O vad zambind cald si calm,se apropie si-mi spune ca totul a decurs normal,ca bebelusul e bine,eu de asemeni. O intreb daca mi-l poate aduce cineva sa-l vad si-mi raspunde ca da.
Sa stiti ca nu se poate descrie cu nici un cuvant sentimetul pe care l-am avut cand mi-au adus puiul de om. Desi nu ma credeam in stare,l-am luat si l-am lipit de piept,moment in care m-au napadit lacrimile.....ca si acum cand va scriu. Era mic si cu ochii albastri....M-am topit in bucuria acelei clipe si am renascut pentru a doua oara.E unic si minunat sa dai viata,e de-a dreptul miracol. I-am multumit Celui de sus si am adormit dupa ce mi-au luat bebelusul,care de a doua zi urma sa-mi fie dat in primire.

Deja spre seara am coborat singura din pat,sa-mi intampin sotul care venea de la Galati. A vrut si el sa-l vada si ne-a imbratisat cu privirea pe amandoi. AM mai ramas 3 zile acolo,in spital,unde m-am bucurat de toata grija si atentia personalului de acolo,motiv din care am plecat deosebit de incantata si recomand din suflet acest mediu profesionist.

Acum suntem la casuta noastra, cu jucarii si carti de povesti,cu cantece si primele silabe...au trecut 8 luni si jumatate de atunci,dar tot ma incearca emotiile cand retraiesc acele clipe.

Cu drag,
o mamica fericitaNota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste