Nastere Cezariana Sanador Februarie 2024 Dr.Cerasela Dobre
A venit momentul sa postez si experienta nasterii mele ❤️
In data de 19 februarie la ora 02:09 mi s-a nascut al doilea baietel, la diferenta de 11 ani fata de primul, sub ocrotirea si cu ajutorul doamnei Dr. Cerasela Barbu/Dobre
Prima nastere fiind naturala, fara epidurala, am dorit acelasi lucru si pentru al doilea copil, avand nevoie de zero timp de recuperare dupa prima. Sarcina a decurs fara probleme, iar travaliul a inceput la 39 s si 4 zile, contractii suportabile regulate de dimineata de la 8 cam la 10 minute, ulterior pe la 4 dupa amiaza din 7 in 7 min.
La ora 20:00 am fost internata la Sanador deoarece contractiile devenisera mai intense. Pe la ora 01:00 cu ajutorul doamnei doctor, am ajuns si la o dilatatie bunicica de 7-8 cm insa din pacate copilul intrase in stres fetal, lichidul amniotic devenise tulbure si capul nu era suficient coborat pentru dilatatia pe care o aveam.
In ultimul moment am decis sa fac si epidurala ca ultima sansa de a relaxa putin corpul ca poate poate coboara bebelusul mai mult si se relaxeaza si pelvisul insa nicio sansa. Domnul doctor care mi-a montat-o a fost incredibil, nu am simtit nimic la montare, s-a sincronizat perfect cu intervalul dintre contractii si nu am nici acum absolut nicio durere de spate, pe langa faptul ca a avut efectul ideal, chiar si daca numai pentru 30 min inainte sa intru in operatie.
Epidurala a fost transformata in anestezie pentru cezariana si la 02:09 mi-am vazut pentru scurt timp bebelusul mult asteptat, cu o greutate de 3520 g si 52 cm, APGAR 8 ( lichid amniotic tulbure si copilasul era destul de vinetiu), care a urlat din toti rarunchii din secunda in care a pus doamna doctor mana pe el 😂. Ulterior s-a batut parte in parte pe masa de neonatologie si cu doamna doctor neonatolog Cabat Anca, fata de care am toata recunostinta si admiratia pentru cum mi-a ingrijit copilul dupa nastere.
Baietelul meu a stat 4 zile la neonatologie, a avut nevoie de oxigen si perfuzii deoarece facea hipoglicemii si desatura. Initial a primit lapte praf si completare cu ce mulgeam eu, deoarece el manca foarte mult si colostrul meu inca nu era suficient. Din ziua 3 a fost hranit exclusiv cu laptele meu, nu a mai avut nevoie de oxigen si ne-am externat impreuna in ziua 5, cu alaptare exclusiva la san.
Nu am nimic de reprosat personalului medical, am fost ingrijita extrem de bine, mie imi era jena sa ma tot duc la neonatologie sa imi vad copilul, mai ales ca nu puteam sa il scot primele zile din incubator si doar ma uitam la el printr-un geam, a fost foarte dificil pentru mine. Am reusit sa ma dau jos din pat si sa ma duc cu un etaj mai sus la neonatologie sa imi vad puiul la 12 ore dupa cezariana, cu analgezice administrate pe epidurala.
Fiind la al doilea copil, sincer nu am nimic de zis despre serviciile de consultanta in alaptare sau ingrijirea bebelusului deoarece eu le-am refuzat 😂.
Poate nasterea ar fi fost un eveniment traumatizant daca nu as fi fost ingrijita atat de bine in timpul travaliului, doamna doctor Cerasela Dobre este o persoana calda, empatica, a suferit alaturi de mine si durerile travaliului si dezamagirea cezarianei. Pentru mine a fost important ca am fost sustinuta si ajutata sa duc travaliul pe „uscat”, pana cand starea copilului nu a mai permis.
Mii de multumiri atat doamnei Dr. Cerasela Dobre cat si doamnei Dr. Cabat Anca, au fost ingerii mei si ai copilului meu, nu au sarit cu interventii medicale inutile pe niciunul din noi, iar deznodamantul a fost unul fericit ❤️.
Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.
Data publicarii: Luni 18 Martie, 2024
Categorie: Nașterea prin Cezariană
Etichete: Bucuresti | Dr. Anca Cabat | Dr. Cerasela Dobre | Sanador
Articole Similare

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina
