Nastere prin cezariana la clinica Medlife Eva Brasov, cu doamna doctor Musetescu Marieta

Nu voi uita niciodata ziua de 30 Octombrie 2016! Atunci, dupa o sarcina normala fara prea multe provocari, aveam sa imi intalnesc pentru prima data fetita!

Asa cum am mentionat deja, sarcina a fost destul de usoara cu putine greturi, stari de voma si alte stari specifice. Totusi am avut parte de doua mari provocari. Prima a fost atunci cand am primit vestea ca exista sansa de 1:50 pentru sindrom Down si recomandarea pentru amniocenteza. Vestea a cazut ca un traznet si dupa cercetari si consultarea rezultatului cu mai multi medici am hotarat sa fac testul Panorama la Medlife nefiind invaziv deloc si presupunand doar recoltarea de sange de la mama.

Dupa 2 saptamani de asteptari a venit rezultatul mult asteptat ca totul este ok si marea veste ca vom avea 100% o fetita! Ce fericire!

Cea de-a doua provocare a fost ca pe parcursul sarcinii la toate ecografiile nu am putut sa ne vedem fetita la fata. Mereu se ascundea de noi si nu doar atat, pana in saptamana 40 a refuzat sa se intoarca fiind clasificata drept sarcina pelviana cu indicatie de cezariana. Si uite asa…visul de a naste natural s-a naruit…Poate ca asa a fost sa fie si nu eram pregatita sa nasc natural…

Am fost monitorizata de la jumatatea sarcinii de catre doamna doctor Musetescu Marieta, o minune de om de care ne-am indragostit dupa o ecografie 4D pe care am efectuat-o la dansa si in urma careia am renuntat nu doar la medicul initial ci si la maternitatea de stat, alegand clinica Medlife Eva din Brasov deoarece doar aici puteam beneficia de nasterea mult dorita cu doamna doctor Musetescu.

Cu o saptamana inainte de nastere am avut cateva contractii usoare si mers de urgenta la clinica Eva. Acolo medicul de garda m-a linistit ca totul e ok. Desi initial optasem pentru o cezariana la cald si in sufletul meu mai pastram inca speranta ca pot naste natural, am hotarat cu sotul meu si doamna doctor ca cel mai ok ar fi sa nasc Duminica atunci cand implinesc 40 saptamani.

Desi in general in clinica este o forfota obisnuita unei astfel de unitati, la vizita cu o saptamana inaintea nasterii am realizat ca Duminica este o zi minunata. Eram singuri in toata clinica in receptie iar linistea deplina iti aducea un confort aparte.

Asadar Patricia avea sa vina pe lume intr-o zi de Duminica, cand de dimineata impachetand ultimele lucrusoare cu emotie, aveam sa realizam ca plecam doi de acasa si ne vom intoarce trei. Ah ce sentiment!

Ajunsi acolo am efectuat un ultim test fetal non-stres si au urmat ultimele pregatiri. Dupa ce am primit o camasuta, am fost condusi in camera. Am ramas placut impresionata de conditii si mai ales de faptul ca am fost cazata singura in camera.

Ajunsa in sala de operatie am ramas uimita de numarul impresionant de oameni ce faceau parte din echipa de nastere. O cautam mereu cu privirea pe doamna doctor Musetescu si aveam un tremur puternic, atat de puternic incat am fost sfatuita sa incerc sa ma controlez pentru ca altfel nu voi putea naste.

Sotul a ramas pe hol dar nerabdator si curios din fire astepta sa fie chemat inauntru. Dupa anestezia locala, corpul a inceput usor sa amorteasca pana cand nu am mai simtit nimic de la piept in jos. Nu a trecut mult timp si am auzit tipatul minunii noastre. Tatal a vazut-o primul si apoi mi-a fost adusa sa o pup si eu. O asistenta mi-a spus ca are 3.370 kg, 51 cm si ca i-a fost acordata nota 10!

Am fost dusa in camera si dupa putin timp mi-a fost adusa si fetita. Incercarile de a alapta in spital au esuat. Daca cineva mi-ar cere sfatul acum, clar as insista cel mai mult sa se informeze despre ora magica, tinutul copilului cat mai mult skin to skin si toate aspectele care duc ca alaptarea sa poata debuta cat mai devreme.

Desi am beneficiat de consultanta in alaptare, nu a fost nici pe departe asa cum m-as fi asteptat, acesta fiind singurul repros adus clinicii unde am nascut. Asistentele si infirmierele s-au purtat exemplar si mi-a fost adusa fetita ori de cate ori am vrut. La fel si biberon cu lapte, pampers etc. In ziua externarii am fost bombardata cu o multime de sfaturi din toate partile si ma gandeam cu groaza daca o sa le tin minte pe toate, cum o sa ma descurc acasa singura si mai ales daca o sa pot alapta.

Vreau sa scriu cateva randuri si despre cum am reusit singura sa alaptez ca sa incurajez toate viitoarele mamici. Incep prin a spune ca am un mamelon fals plat si gros si unul plat ceea ce a dus la concluzia multor consultanti si medici ca nu voi putea alapta, ca este o malformatie din nastere si trebuie sa ma resemnez.

Cand am plecat din maternitate fetita nu se atasase deloc la san in ciuda eforturilor mele, ale consultantilor si asistentelor si nici cu pompa nu reuseam sa scot mare lucru. Ajunsa acasa am imprumutat o pompa de san manuala si in paralel am inceput sa o pun cat mai des la san.

Imi amintesc cu groaza depresia prin care am trecut. Ma mulgeam si plangeam pentru ca nu aveam incredere ca voi putea alapta. Dupa vizita medicului de familie care la fel a dat verdictul ca nu voi putea alapta, mama a zis ca nu se poate! Si ea are sanii la fel si totusi a alaptat! Avand aceasta sustinere si amintindu-mi cuvintele doctorului de familie ca daca nu se ataseaza pana la 2 saptamani, nu mai sunt sanse, am inceput o lupta continua si am insistat foarte mult pana cand la 2 saptamani am reusit sa o atasez pe fetita la un san! O fericire de nedescris!

La 6 saptamani am reusit si la celalalt san si uite asa de la 2 luni a fost alaptata exclusiv! Alaptarea continua si in prezent (avem 1 an si 3 luni) insa doar din sanul fals plat, fetita renuntand complet intre timp la sanul plat. Ce m-a ajutat sa alaptez a fost in principal dorinta puternica de a alapta, sustinerea familiei, ceaiurile, berea fara alcool, galactogil si schinduf pastile.

Mult succes tuturor in noua meserie de mamica! O meserie care aduce noi provocari dar si clipe de fericire si implinire pe care cu siguranta nicio meserie nu le poate aduce!

(Ioana, Brasov)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 14 Februarie, 2018

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Brasov | Dr. Marieta Musetescu | Medlife Brasov

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Judetean Pitesti, cu domnul doctor Buzatu Marcel

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook