Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea CF2 din Bucuresti, cu doamna doctor Ana Niculescu

Am vrut neaparat sa scriu cateva cuvinte despre nasterea mea la spitalul CF 2 din Bucuresti pentru ca si eu, la randul meu, am avut nevoie de aceste informatii si nu le-am gasit pe net.

Am nascut prin cezariana cu medicul Ana Niculescu, desi mi-as fi dorit o nastere naturala. La ultima ecografie, pe la 37 de saptamani aveam insa circulara de cordon, lichid amiotic foarte mult si alte cateva probleme care au determinat medicul meu sa ma programeze la cezariana.

Stiam ca imi va fi greu sa ma misc dupa cezariana asa ca am optat pentru o rezerva. La spitalul CF 2 toate saloanele arata la fel, au cate doua paturi si baie proprie. Saloanele sunt rezonabile, sectia nu este foarte mare deci nici aglomerata… A fost renovata si arata destul de bine… In saloanele normale stau doar doua mamici cu puii lor, iar in rezerva mamica poate fi cazata alaturi de sot.

Rezerva are frigider, televizor, baie proprie si pat separat pentru tatic. Costul este de 200 de lei pe noapte si se plateste la externare. Cred ca sunt 4 rezerve. Conditiile sunt bune si nici nu va puteti imagina cat de important este sa ai sotul in salon si sa te ajute. Si pe vizitatori ii poti primi parca in alte conditii daca esti singur in salon…

In 9 iunie eram deja internata, la ora 7 dimineata. Aveam 38 de saptamani si o zi. Dupa o scurta monitorizare, la ora 10.00 am primit anestezia in sira spinarii si am fost intinsa pe masa de operatie. Nu a durut, dar in momentul in care medicii au inceput operatia am avut niste senzatii foarte ciudate… Poate pentru ca si stiam cam ce se petrece le tot spuneam medicilor ca simt cum ma opereaza…

Mi-a fost marita doza de anestezic, asa ca de aici mi s-a rupt filmul. Am ramas cu ochii in tavan, am ratat scoaterea lui bebe din burtica si imi aduc aminte doar ca prin vis ca bebe are 3800 grame si 54 cm si ca e bine. Eram semiconstienta. Totul a durat cam 50 de minute, dar mie mi s-a parut ca au fost 10 minute.

Stiu ca in cazul multor maternitati, dupa cezariana, mamica e dusa pe sectia ATI… Ei bine eu am fost dusa direct in rezerva, am avut o sonda montata o zi intreaga si nu m-am miscat din pat pana a doua zi. Nu am avut voie sa misc capul deloc, in fine m-am conformat si mi-a prins bine pentru ca nu am avut deloc ameteli.

Am avut mare noroc cu sotul care m-a ajutat sa beau apa, de mancat nu ai voie oricum si nici nu iti vine… Intravenos ti se administreaza calmante. A doua zi, daca ai scaun, primesti si ceva de mancare de la spital: branzica, supa, ceai… Si tot a doua zi te poti da jos din pat, cu dureri foarte mari dar e obligatoriu sa faci putina miscare. Ca idee, durerile la cezariana sunt mari in prima zi, dar vei vedea ca situatia se imbunatateste cu fiecare zi. Dupa o saptamana te misti chiar binisor, dupa o luna esti chiar ok. Concluzie personala: alaptarea e mai grea decat nasterea! :)))

Fetita am vazut-o destul de putin in prima zi pentru ca ramas sub monitorizarea medicilor. Era in salonul de visavis de rezerva noastra asa ca ieseam des pe hol sa o vedem :))) A avut cateva probleme de adaptare la mediu, dar a fost ok. A facut si icter fiziologic in spital, asa ca am ramas internati 5 zile. Abia in ultima zi am primit copilul pe salon, atunci cand medicii s-au convins ca este bine, ca respira normal si are un ritm cardiac normal.

Timp de 4 zile fetita a fost tinuta sub supraveghere, iar eu mergem in salonul de nou-nascuti pentru a alapta. Medicii au fost extraordinari, chiar am fost multumita ca micuta mea primeste toata atentia. Sigur, mi-a fost greu sa nu o am in salon cu mine, dar pana la urma a fost mai bine asa… Am plecat acasa cu o fetita frumoasa si sanatoasa.

Cateva sfaturi:

– sa aveti in bagajul dumneavoastra pe langa pampersi, hainele de bebe si cele necesare si apa, aleze (niste scutece de unica folosinta pe care sa le puneti sub dvs pe pat), pompa de muls pe care o dati asistentelor pentru sterilizare.
– cereti asistentelor calmante in fiecare zi, nu trebuie sa suportati durerea care este mare, va asigur.
– cereti informatii asistentelor cu privire la pozitiile de alaptare, pozitiile de somn pentru bebe etc… Ele va pot da aceste informatii, sunt deschise doar ca sunt mereu destul de ocupate…
-nu cheltuiti banii pe spagi. Medicii sunt foarte atenti, la fel si asistentele. Nu va cere nimeni nimic. Mai bine dati banii pentru rezerva, pentru a avea tot confortul pe care il meritati. Veti vedea in nota de externare ca spitalul primeste de la stat, adica din banii dumneavoastra, peste 2000 de lei pentru serviciile oferite.

Pozele cu rezerva CF 2:

(Alexandra, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 19 Iulie, 2016

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Ana Niculescu | Spitalul Clinic CF2 Bucuresti

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook