Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Filantropia, cu domnul doctor Chirculescu

Va trimit mai jos povestea mea, sper sa ajute si alte viitoare mamici in cautare de recomandari.

Desi aveam DPN pe 29 Iulie, Bianca mea a decis sa vina pe 21. Stiam ca domnul doctor Chirculescu era in concediu, dar mi-a spus sa il anunt daca se intampla fericitul eveniment cat e el plecat.

Dis de dimineata mi s-a rupt apa, l-am trezit pe tati, am luat bagajul si am plecat spre Filantropia. La camera de garda mi s-a confirmat ruperea membranelor, am lasat actele pt internare (buletin, card de sanatate, adeverinta de salariat si trimitere de la medicul de familie), m-am schimbat si am plecat spre sala de travaliu.

Dupa vreo ora i-am dat sms si domnului doctor, sa stie ca ma apuc de treaba. Desi stabilisem initial ca incercam o nastere naturala, nu a decurs totul cum trebuia si am ajuns la cezariana.

Cand deja durerile se intensificasera am rugat-o pe moasa sa imi aduca un anestezic, orice, sa ma ajute si mi-a spus ca nu imi poate aduce ea, dar trebuie sa apara doctor Chirculescu si el e in masura sa imi aduca, sau sa solicite. Nu ma asteptam sa vina din concediu pentru a ma asista pe mine, dar a venit :). Dupa o ora de impins, la dilatatie 10, timp in care pitica mea nu inaintase deloc, am decis impreuna sa mergem in sala de operatie pentru cezariana.

Tragand linie, desi la inceputul sarcinii aveam dubii daca sa raman sub supravegherea dansului (pentru ca e medic rezident), domnul doctor Chirculescu m-a surprins placut ca: a venit din concediu pentru a fi alaturi de mine, a stat cu mine tot travaliul, iar operatia a decurs perfect.

Rana s-a vindecat minunat, nu am avut coji sau alte complicatii, a lucrat foarte curat. A treia zi a venit (tot din concediu) sa vada ce fac, cum arata operatia, si sa vada daca sunt gata de externare. Iar ca si atitudine, numai de bine. Ce bine ar fi daca toti medicii si-ar trata pacientii cu acelasi respect si dedicare ca si dansul. Daca va citi si dansul la un moment dat, tin sa ii multumesc din nou 🙂

In ceea ce priveste maternitatea: saloanele nu sunt aglomerate, am stat 2 in camera (salon normal, nu rezerva). A fost infernal de cald !!! Aici un mare minus; nu puteam sta nici cu usa si geamul deschis ca tineam bebe in curent, AC nu exista.

Moasele foarte ok, doctor Ciobanu anestezist – foarte ok. Pe partea de asistente medicale mi-ar fi placut mai mult sprijin in ceea ce priveste partea de alaptare si ceva mai multa implicare din partea lor pe partea de a ne invata ce avem de facut acasa: au luat bebeii la baitza si i-au adus inapoi, fara a ne arata cum sa ii tinem, cum sa facem baita, cum sa ii curatam (nas, ochi, urechi, buric…). Aici e loc de mai bine. Ce a fost ok insa, e ca dau bebelusilor lapte praf cu seringa, nu cu biberonul.

(Madalina, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 19 August, 2016

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Bogdan Chirculescu | Dr. Paul Ciobanu | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala fara epidurala la Spitalul Ilfov din Bucuresti, cu doamna doctor Costeschi Nicoleta

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook