Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Judetean Pitesti, cu domnul doctor Ali Zarbaksh

Avand probleme de natura medicala, la finele sarcinii, consultandu-ma cu medicul Ali Zarbaksh am hotarat sa nasc printesa prin cezariana. Pe 4 Noiembrie 2016 eram programata sa nasc la Spitalul Judetean Pitesti.

Aveam asigurare privata, dar datorita distantei si temerilor mele, am ales Spitalul Judetean plus ca aveam incredere deplina in medicul care m-a supravegheat luna de luna.

Imi zisese sa fiu dimineata la prima ora la spital. Ajunsa acolo mai era o mamica inaintea mea. Aveam o multitudine de emotii cand au inceput procedurile: mostre pentru analize, monitorizare fetala pana la ora nasterii, intrebari, formulare, semnaturi peste semnaturi; intr-un final m-au pus pe perfuzii datorita deshidratarii (nu bausem apa de 12 ore de frica sa nu vars in timpul operatiei, fapt nu tocmai inteligent).

Inaintea mea a fost respectiva doamna care ajunsese inaintea mea…am asteptat cam 45 de minute. Dupa care a venit si randul meu: eram aproape lesinata de emotii. Am ajuns in sala de operatii unde mi s-a schimbat perfuzia de hidratare. Doctorul care m-a supravegheat se pregatea impreuna cu „mana a doua ” un alt doctor ginecolog, iar anestezistul era pregatit pentru anestezia rahie.

In momentul cand l-am vazut pe anestezist imi tremurau picioarele (citisem pe internet ca procedura anesteziei Rahia presupune inteparea de mai multe ori pana gasea punctul de injectare, din nou o chestie nu prea inteligenta). Nici nu am simtit intepatura!
Asistentele imi spuneau sa ma intind repede ca o sa-si faca efectul…nici nu am apucat sa ma intind bine pe masa ca nu am mai simtit nimic de la coaste in jos (ma apasam cu mana sa fiu sigura). A inceput operatia in timp ce medicul anestezist ma intreba daca stiu ce gen este copilul, bineinteles raspunsul a fost prompt: fetita!

Nu puteam sa vad mare lucru, doar ce ii auzeam vorbind, cand am auzit-o pe printesa stiu ca am zis: „dragostea lui mami” dupa care am simtit doar ca o apasare pe burta: o scosese pe printesa cu totul la ora 10:47.

A urmat continuarea operatiei, iar intre timp medicul neonatolog si moasa au preluat copilul, aratandu-mi printesa. Era asa mica si cu niste obrajori mari …si era tare suparata :)).

A cantarit 3960 grame, cu lungimea de 53 cm si scor 9. La 11:40 am iesit din operatie si am fost dusa la reanimare cam 4 ore, dupa am fost instalata in salon. De acolo a urmat recuperarea, alaptarea printesei, relationarea cu alte mamici.

Am fost foarte multumita de domnul doctor, m-a supravegheat, numai el verifica operatia, nu lasa nici o asistenta sa umble acolo, cum faceau ceilalti medici, in schimb nu pot sa spun acelasi lucru si despre restul cadrului medical cu tot familionul de asistente, chiar si dintre neonatologi mi-au lasat gust amar: cand am cerut sa folosesc pompa electrica pentru stimularea lactatiei (in conditiile in care de 5 zile nu se instala lactatia, iar copilul se agita groaznic la san ca ii era foame si nu avea laptic) m-a facut in toate felurile si mi-a spus clar sa ma mulg singura…precizez ca nu ne lasa cu pompa de acasa.

Nu mai zic ca in calitate de mamica pentru prima data nu a venit nimeni din cadrele medicale sa ma invete sau macar sa imi spuna cum se ataseaza copilul corect la san am avut noroc cu o doamna infirmiera careia ii multumesc din suflet inca o data.

Conteaza ca am „scapat „sa zic asa, pe viitor aleg sistemul privat, pacat ca munca unui doctor foarte bun cum e domnul Ali Zarbaksh e umbrita de restul personalului medical.

Mii de multumiri domnului doctor!

(Cristina, Pitesti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 19 Martie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Ali Zarbakhsh | Pitesti | Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Universitar Bucuresti, cu doamna doctor Roxana Bohiltea

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook