Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Sanador din Bucuresti, cu domnul doctor Chadi Muheidli
Inainte de sarcina aveam un medic ginecolog la o policlinica de stat. Am ramas gravida, am mers la dansa, mi-am facut primul set de analize si apoi mi-a zis ca atunci cand voi avea cam 24 saptamani de sarcina trebuie sa ma reorientez catre alt doctor ca ea nu asista la nasteri.
In momentul acela am decis ca este cazul sa imi caut un doctor bun. Stiam la ce spital vreau sa nasc si printr-o buna prietena am ajuns pe la 12 saptamani de sarcina la domnul doctor Chadi, un medic de exceptie, profesionist, comunicativ si rabdator (eu fiind foarte fricoasa de consultatii, injectii, operatii).
Analizele si ecografiile din timpul sarcinii le-am facut la Dacia Medical Center, cabinet pe care il recomand cu drag mai departe prietenelor mele, de altfel eu am ramas pacienta lor.
Sarcina a decurs bine, pana pe la 30 saptamani nu am avut probleme, aproape ca nu am simtit ca sunt insarcinata, apoi am avut de a face cu contractiile false si cele dureroase si am inceput sa urmez un tratament.
Am dus-o cu bine pana la 38 saptamani si 3 zile cand a venit minunea noastra. Am avut totul programat inainte. Stiam ca la ora 07:00, intr-o Duminica trebuie sa ajungem la spital pentru internare.
Totul am avut asigurat de la spital (periuta si pasta de dinti, tampoane, unguent sani, chiloti de unica folosinta, protectii de silicon pentru san, prosoape, papuci, camasa de noapte, sosete medicinale, gel de dus, sapun lichid, dezinfectant, pampersi, lapte praf si hainute pentru bebe, telefon la care poti suna la moase sau asistente), mi-au trebuit doar tableta, incarcatoarele de la tableta si telefon si inca cateva lucruri personale (perie, batistute, balsam de buze), bineinteles ca nu credeam ca e posibil asa ceva, asa ca eu aveam mai multe lucruri pregatite, dar s-au dovedit inutile.
Din momentul in care ne-am internat nimic nu s-a facut fara acordul si semnaturile noastre. Am semnat ca acceptam sa i se faca vaccinul, sa-i puna cercei, sa particip la baita demonstrativa, sa ii dea lapte praf.
Dupa ce mi-am facut internarea de la receptite am fost preluati de o asistenta care ne-a poftit in salon, mi-a dat hainele de schimb si m-au pus la monitorizare. Iubitul a completat actele cu numele bebelusului si alte date la care eu nu m-am stresat. A mai durat cam o ora si alta asistenta a venit si m-a luat spre sala de operatii, iubitul a ramas in salon pentru ca nu avea rost sa stea pe holuri, la usa salii de operatii, pentru ca bebelusul oricum venea pe etajul unde era salonul meu.
Am fost dusa intr-o sala de asteptare pentru ca sala de operatii inca nu era libera, cred ca am stat vreo 30 de minute, daca nu mai bine, au fost cele mai lungi din viata mea. La un moment dat asistenta m-a intins pe pat si mi-a pus o branula. Intre timp a sosit si medicul meu, am mai raspuns la cateva intrebari dansului si iata ca sosit momentul cel mare.
Iar a venit asistenta si a urmat o alta mutare, de data asta direct in sala de operatii. Imi era foarte frica de urmatoarele injectii si bineinteles de taietura, de durere. L-am cunoscut pe domnul doctor anestezist Bogdan Grigorescu, o persoana amabila, comunicativa si un medic foarte bun. Mi-a explicat cum decurge procedura de anestezie rahi-peri, in ce pozitie trebuie sa stau.
In permanenta a fost o asistenta cu mine care m-a tinut de mana si m-a incurajat. Mi-a zis sa o strang de mana cand imi face injectia in coloana, dar spre uimirea mea nu am simtit nimic, am mai stat cateva minute in sezut pe marginea mesei de operatii dupa anestezie, apoi mi-au zis sa ma intind pe masa si nu am putut face nicio miscare, deci isi facuse efectul.
M-au intins pe masa de operatii, mi s-a pus un senzor pe unul dintre degete, o manseta pe brat pentru monitorizarea tensiunii arteriale, iar prin branula mi s-au administrat diverse medicamente, sincer nu tin minte daca mi s-au pus si electrozi pe piept.
A intrat in sala si doctorul meu, insotit de inca un medic care a participat si el la operatie si au inceput sa ma dea cu iod. Apoi nu am simtit nimic cand m-au taiat, decat ca mirosea a ars pentru ca ei cauterizau taietura, cel putin asa mi-a zis asistenta care a stat in permanenta langa mine, dupa cateva minute a iesit minunea mea, au dus-o undeva in dreapta sa o curate, sa o desfunde cu niste furtunase, sa o cantareasca timp in care eu am urmatit-o. Apoi mi-au pus-o langa cap i-am tras cativa pupici si au luat-o si dus-o in salon la tati (el a putut sa ii faca cateva poze si a mers dupa asistente la baita).
Intre timp eu eram in operatie, nu am simtit decat „un masaj la organe”. Pe parcursul operatiei toti cei prezenti in sala au vorbit cu mine, m-au incurajat.
Spre sfarsitul operatiei am avut frisoane, apoi m-au luat mancarimile la nivelul fetei si pieptului. La ora 10:30 s-a nascut minunea mea, iar la 11:30 eu eram cu ea in salon.
Dupa ce s-a terminat operatia am fost dusa direct in salon, unde ma astepta iubitul meu. Am sunat si mi s-a adus in cateva minute si bebelusa. Apoi au urmat cateva ore in care am fost amortita, alte cateva ore in care am solicitat analgezice din cauza durerilor.
In urmatoarea zi mi s-a scos sonda (nu am simtit nimic) si m-am ridicat din pat. Am mers cocosata, cu dureri dar nu insuportabile. Cu cat trecea timpul cu atat durerile se rareau. Am avut internarea de 4 zile, 3 nopti. Conditii all inclusive. Asistenta de exceptie, medici la fel, bebelus fericit. Am plecat sanatoase amandoua din spital si abia astept sa repet aceasta experienta cu aceasi echipa de medici!
(Ruxandra, Bucuresti)
Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.
Data publicarii: Marți 29 Martie, 2016
Categorie: Nașterea prin Cezariană
Etichete: Bucuresti | Dr. Bogdan Grigorescu | Dr. Chadi Muheidli | Sanador
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina