MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Germania: Tara in care locuim de 4 ani de zile (eu si sotul meu) si de 5 lunite jumate, motivul pentru care luptam zi de zi pentru a avea tot ce isi doreste, printesa noastra Alessia-Maria! Avand o experienta neplacuta cu un medic roman in Frankfurt am Main, am luat decizia sa merg in Romania pentru mai multe investigatii! Eram hotarata sa nasc acolo, avand un ginecolog exceptional, pe care il recomand cu drag: Suciu Viorel - Spitalul Pelican Oradea.

Insa noi fiind rezidenti in Germania, amandoi cu contracte de munca si joburi foarte ok ne-am intors mult mai optimisti fiindca in urma analizelor si a controalelor din tara (Romania), totul indica o sarcina in plina evolutie fara nicio problema! Odata intorsi, nu puteam sa merg la acelasi ginecolog care imi daduse un diagnostic gresit motiv pentru care am dat search pe Google cel mai bun ginecolog din Frankfurt.

Doctor Franke avea sa imi sara in ochi, urmand ca dupa cateva zile sa incep sa merg la dansa la fiecare 3 saptamani pentru ecograf si control de rutina! Tin sa mentionez ca era cabinet privat, casa mea de asigurari neacoperind costurile! Am ajuns cu toate analizele si consultatiile undeva la 1000 de euro. As spune putin, fara nicio urma de modestie in comparatie cu cata seriozitate, amabilitatie, promptitudine, programari facute doar online in functie de disponibilitatea ta etc.

Casa de asigurari acopera toate cursurile pe care vrei sa le faci pe perioada sarcinii, asadar am luat parte la cursurile de Yoga in fiecare Miercuri incepand cu saptamana 26 de sarcina, gimnastica pentru gravide, curs pentru pregatirea nasterii unde a participat si sotul meu in fiecare Marti, curs tinut de Maria, o moasa din Ungaria stabilita aici de 8 ani, o femeie extraordinara.

Printesa mea a vrut sa vina pe lume exact la 40 de saptamani, fiindu-i moasa chiar Maria, cea care tinuse cursul, spre norocul si fericirea mea! Dupa un travaliul de 16 ore, am avut parte de o nastere naturala minunata, fara epidurala, dureri suportabile asta si datorita personalului minunat de la Klinikum Hanau, mereu cu zambetul pe buze si cu vorbe incurajatoare, ei sustinand nasterea naturala!

La ora 2:07 am intrat in sala de nasteri, eu, sotul si moasa urmand ca la 2.38 sa vina pe lume viata noastra! Jos palaria pentru conditiile de aici, 2 zile am avut camera de familie, eu cu sotul si fetita, ea nu a fost luata nici macar o secunda de langa noi, toate controalele s-au facut in prezenta noastra, iar cele doua ore la pieptul meu imediat dupa ce a venit pe lume au fost magice!

Mancare am primit de 3 ori pe zi atat eu cat si sotul, plus desert de fiecare data, nu am platit absolut nimic tot a preluat casa de asigurari la fel si moasa care a venit aproape zilnic acasa la fetita in primele 6 saptamani! Repet,TOTUL a fost suportat de casa de asigurari, pe cand in Romania o nastere naturala la un spital privat costa 1000 de euro.

Faptul ca eu am hotarat sa merg la un cabinet privat pe perioada sarcinii a fost hotararea mea, insa exista cabinete ale caror costuri sunt suportate la fel de asigurarea medicala! Nu am dat niciun plic nimanui, doar moasei i-am luat o mica atentie, ea meritand mult mai mult! Sper ca intr-o buna zi sa avem parte si in Romania macar de aceleasi conditii si tratamente, fiindca oricum ar fi, sufletul nostru e tot acolo!

Va multumesc ca mi-ati citit povestea!

(I.V, Germania)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!