Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Povestea mea incepe cam asa: in 3 Martie 2017 aflu ca sunt insarcinata, aveam 6 saptamani, in noaptea dinainte sa aflu fusesem la lucru, am ridicat greu si era sa pierd sarcina, pentru ca nu stiam de ea.

Dimineata am mers la medic la Gherla, in judetul Cluj, la domnul doctor Dusceac Vasile, un doctor tare de treaba si care e acolo pentru tine, iar cand mi-a zis ca sunt insarcinata nu stiam ce sa fac, sa plang sau sa rad, m-au internat, cu repaus la pat si tratament, am stat pana de ziua mamei internata.

Sotul meu cand i-am zis ca o sa fie tatic, reactia lui a fost asa: "Serios? Stai ca vin imediat." Cand a ajuns la mine, ma privea sa vada cum arat, si m-a intrebat: "Dar nu ti-a spus ce este?". Bineinteles ca i-am raspuns ca nu, ca e prea devreme.

Lunile au trecut si burtica crestea, la fel si fericirea. La 5 luni si jumatate am aflat ca o sa avem o fetita, ceea ce eu presimteam. Inainte de asta ne gandeam la nume, daca era baiat numele era sa fie Aurel Ioan si cum a fost fata, este Maria Elena. Si uite ca se apropia asa incet ziua in care eu urma sa o strang la piept pentru prima data pe micuta Maria Elena.

In noaptea de 18 Octombrie 2017 m-au luat durerile, pe la ora 01:45, erau asa ca si niste furnicaturi dar neregulate, somnul a disparut, aveam o energie de necontenit, in noaptea aceea sotul meu avuse diaree, asa ca faceam cu randul la baie, el avand si mâna stanga rupta, exact cea cu care el lucra cel mai mult, fiind stangaci.

Dimineata pe la ora 05:00 eliminasem dopul gelatinos, sotul tot ma intreaba ce este cu mine, intr-un final i-am zis ca cred ca o sa nasc, el a zis: "Taci, nu cobi, lasa sa mai stea Maria acolo sa mai creasca". Dimineata am mers la Gherla la doctorul Dusceac Vasile, m-a consultat si pe mine si pe bebe si nu eram dilatata, orele treceau, eu nu ma dilatam deloc, contractii multe dar neregulate, asa ca medicul pe la amiaza a decis sa ma trimita la Dej, deoarece in spital la Gherla nu mai erau ginecologi dupa ora 16:00.

Bun, am mers la Dej, acolo am intalnit o doamna doctor, nici in ziua de azi nu imi aduc numele ei, dar foarte de treaba. Iar consult peste consult, pe la ora 21 fara cateva minute m-au dus in sala de nasteri, acolo am mai stat cateva minute, si apoi ufff... momentul cel maree...!

Sus pe masa cu mine si ziceau asistentele cand zicem sa impingi, tragi aer in piept si impingi fara nicio frica sau rusine, bunnn, la un moment dat vazand doctorita ca nu iese nimic, s-a urcat pe mine si ma ajuta, eu strigam de nu mai puteam, ceream apa (am primit dar m-am innecat cu ea), sotul era pe coridor, astepta. La un moment dat se aude...uuueeuuuee, era printesa noastra, eu asteptam sa ma coasa si sa ma duca in salon. Cand am vazut-o mi-au dat lacrimile de fericire, era o fiinta mica ce semana cu taica-sau toata, doar nasul era al meu.

Am fost dusa in salon, acolo vine sotul la mine si zice: "Vai Nico, (isi pune mana in cap) am vrut sa intru peste tine si sa le zic asistentelor sa iti faca ceva sa nu te mai doara". Acum facem fix 4 luni si 3 saptamani si parca am avut 10 copii intr-o alta viata, asa stiu sa ma ocup de ea. Acum incepe sa zica mama, e o asa scumpa. Stiu ca fara ajutorul acelei doctorite nu as fi reusit sa nasc atat de repede. Aaaa, la 22:00 am nascut-o, cu 3290 grame si 55 cm.

(Nicoleta, Gherla)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!