travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Heiii, buna mamici si viitoare mamici! Ma numesc Flori am 21 ani si o printesa de 1 an si 2 luni. Am nascut la o Maternitate din Viena, fiind aici pentru un trai mai bun.

Pe 6 Martie am fost la control, aveam 41 saptamani si 1 zi si fetita nu dadea niciun semn, era in regula tot, capul pozitionat pentru nastere, dar nu venea...m-au programat pe 8 Martie la nastere provocata.

Doamna doctor, ca m-a controlat in ziua aceea, mi-a recomandat sa merg acasa si sa urc si sa cobor scarile blocului de cate ori pot, apoi sa fac o baie fierbinte, apa avand 38-40 grade, pentru a ajuta contractiile sa apara. Zis si facut: ajung acasa, urc de vreo 5-6 ori scarile, apoi intru in casa si ma bag la o baie calda.

In apa am simtit fetita foarte agitata, am stat in jur de 20 minute apoi am iesit, m-am imbracat si la o ora m-au luat durerile. Erau dese si la un interval aproximativ fix de timp - 15 minute, asta fiind pe la ora 19:00.

Am stat acasa pana la 00:00 cand deja contractiile ajunsesera din 5 in 5 minute, mentionez ca nu sunt dureri groaznice, dureri suportabile care sunt din ce in ce mai tare simtite. Eu ca sa nu simt asa rau, ma plimbam prin casa cand contractia aparea respiram usor, cand se termina ma asezam la loc in pat.

Am chemat ambulanta si am plecat la spital. Am ajuns cu dilatatie 2 cm si m-au bagat pe salon sa astept sa ma dilat 10 cm...Pff doamna doctor imi zice ca o sa ma dilat 1 cm pe ora, deci 10 ore de travaliu, zic: "Vaaaiii mor ..." de unde, am intrat pe salon si la 3:30 am plecat spre sala de nasteri.

Deja durerile erau si mai intense si eram si la prima sarcina singura fiind mi-a fost teama sa nu nasc fara asistente si doctorita, mi-as fi dorit sa fie si sotul meu langa mine, m-ar fi incurajat si mai mult dar el este fricos si nu a vrut sa asiste.

In fine, revin, am plecat la sala de nasteri, doamna doctor m-a controlat si surpriza 9 cm dilatatie! Am tipat de fericire ca mai era inca putin si imi vedeam comoara, am mai asteptat si un ultim cm si la 4:45 am nascut minunatia fara epidurala fara nimic.

A fost o experienta noua si sincer nu mai simti nimic cand nasti, este asa mare presiunea pe bazin ca nu simti. Ma simteam amortita si simteam cum se impinge in jos, de la 3 jumate pana la 4:45 doamnele asistente mi-au pus muzica, am facut miscari de bazin stanga-dreapta m-am plimbat pe langa pat pana ce a fost gata de procedura impingerii.

A fost unic, minunat si nu pot sa va descriu sentimentul cand iti vezi puiul la piept, o mana de om. O atingeam peste tot sa vad daca are toate degetelele, daca are ceva si plangeam de fericire. Am nascut-o asadar pe 7 Martie la 4:45 cu 3795 grame si 52 cm. O fetita de nota 10 perfect sanatoasa!

Incurajez toate mamicile sa nasca natural, nu exista sentiment mai puternic decat conexiunea dintre voi 2, este unic si acum imi curg pe obraz lacrimi de fericire aducandu-mi aminte de acele clipe frumoase!!!

Au fost niste persoane minunate cele care m-au asistat la nastere, mi-au vb frumos, m-au tinut de mana, m-au incurajat si s-au purtat extraordinar cu mine si asta conteaza extrem de mult, pentru ca totul sa decurga bine! Am avut recuperare rapida si am alaptat din primele minunte de dupa nastere, lapticul a venit la 10-12 ore dupa nastere si alaptez si in prezent! Mult curaj mamici si multa sanatate!!!

(Flori, Viena)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!