Nastere naturala la Maternitatea Piatra Neamt, cu doamna doctor Vintea Georgeta

Am nascut in urma cu 2 ani si jumatate un baietel perfect sanatos, o minune de copil, pe care l-am asteptat mult timp. De cand am aflat ca sunt insarcinata, mi-am propus sa nasc natural, pentru ca mi-am zis ca sunt o femeie puternica si citisem ca un copil nascut natural este mult mai ambitios, pentru ca lupta si el atunci cand vine pe lume, nu asteapta ca un puturos sa fie scos afara.

Toate bune si frumoase pana am mers la primul control, unde doamna doctor obstetrician mi-a spus categoric ca nu voi putea naste natural, pentru ca am bazinul mic, sunt mica de statura, am 1,5 m si 46 kg.

Desi nu mi-a convenit ideea, m-am resemnat, am zis ca asa e bine pt copil si facem tot ce e mai bun pentru el.

Au trecut cu brio cele 9 luni de sarcina, de fapt 8 luni si 2 saptamani mai exact, doamna doctor m-a programat pentru cezariana intr-o zi de Sambata, pe 12 Septembrie. M-am dus frumusel de dimineata, pregatita fizic si psihic pentru sosirea minunii mele.

A urmat controlul, dupa care doamna doctor mi-a spus ca are doua urgente, doua gravide cu membrane rupte, iar daca are timp dupa aceea imi va face si mie cezariana, daca nu, ramane pe Luni.

Am fost dusa intr-un salon unde trebuia sa astept…doamna doctor nu mai venea, asa ca am tras un pui de somn de pe la 14:30 pana la 15:45 cand m-am trezit pentru ca venise o asistenta sa ma intrebe daca e totul ok si sa-mi monitorizeze temperatura.

Asistenta plecase si imediat am simtit o durere groaznica. Cand s-a intors dupa termomentru, i-am zis ca am contractii. M-a intrebat cat de dese si i-am raspuns ca sunt foarte dese, din 3 in 3 minute cred..numai grija sa ma uit la ceas nu aveam.

Pleaca din nou si se intoarce cu o seringa cu No-spa, pentru ca i-a zis doamna doctor sa-mi administreze. Ma dau jos din pat sa arunc tamponul de vata la cos si simt cum se rupe ceva si incepe sa curga lichid. M-am speriat groaznic, am intrat in panica, prima reactie a fost sa pun mana pe telefon si sa sun direct la doamna doctor: „Veniti, ca nasc acum”.

Nu a durat nici un minut si era in salon, insotita de asistenta. „Cum sa nasti acum?” „Uite asa bine, acum nasc”. Ma duce in salonul de consultatii, ma urc pe masa si constata ca intr-adevar copilul era „la usa”. Si zice : „Ce cezariana? Ca nici nu apuca medicul anestezist sa ajunga ca ai si nascut.”

Cand ai contractii, impingi, imi zice ea. Nu va pot povesti cat eram de speriata. Stiind ca nu pot sa nasc natural si tot ce imi spusese ea inainte, toate imi veneau in minte si imi faceam tot felul de filme cu final tragic.

Nu are rost sa mai povestesc cum a decurs nasterea, la 17:05 a venit puiutul meu pe lume, natural, fara nici un fel de complicatii.

Pot spune ca am fost o graviduta norocoasa, cu un travaliu de doar o ora. De cand am avut prima durere pana mi-am tinut copilasul in brate a trecut o ora si 20 minute.

Si da, baietelul meu mi-a demonstrat ca e un ambitios si nu a vrut cezariana, s-a incapatanat sa vina el fix inainte.

Sunt cea mai fericita si mandra mamica. Nastere usoara va doresc.

(Florina, Piatra Neamt)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 10 Mai, 2018

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Georgeta Vintea | Piatra Neamt | Spitalul Judetean Neamt

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Medlife Memorial Hospital, cu doctor Gheorghe Gica

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook