MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Numele meu este Silvia, in prezent am aproape 32 de ani si am nascut anul trecut la Maternitatea Botosani. Doresc sa va povestesc despre cea mai mare realizare a vietii mele - baietelul meu, nascut natural pe 01.09.2018.

Era o zi superba de Vineri, 31.08.2018, am intrat in travaliu dimineata pe la ora 10. Orele treceau, contractiile veneau pas cu pas, din ce in ce mai mari, mai dureroase, mai infernal de suportat.

Fiind la prima nastere, nu aveam idee ce presupune intreg procesul, nu stiam mai nimic, desi citisem si vizualizasem foarte multe pe internet dar absolut nimic nu se compara cu ceea ce am trait, desi stiam ca fiecare caz e diferit, fiecare organism este diferit, si mai mult ca orice, fiecare bebe vine cu data si ora lui.

Era ora 23, contractiile erau insuportabile, simteam ca mor, ca nu mai am putere, ma simteam lipsita de orice vlaga.

Asistentele au fost minunate, mi-au fost alaturi de la internare si s-au comportat exemplar. O asistenta a stat langa mine si repeta cu mine procedeul respiratiei atunci cand a venit momentul sa imping deoarece nu reuseam sa fac singura, aveam dilatatie maxima si bebe voia sa ma cunoasca.

Ma simt norocoasa pentru ca am avut alaturi o echipa minunata, alaturi de doamna doctor care mi-a urmarit sarcina. Inca de la inceputul sarcinii imi exprimasem dorinta de a naste natural, daca va fi posibil, si multumesc lui Dumnezeu si intregului personal medical pentru ca am si reusit.

Imi amintesc perfect ca era o icoana si un ceas in salon, faceam rugaciuni in gand si vedeam cum trec orele. Era ora 23:50, contractiile de impins veneau dar nu reuseam sa imping suficient ca sa vina bebele.

La ora 00:00 a sosit pe lume baietelul meu minunat de 3300 grame. Nu a vrut sa vina pe 31 august ci pe 1 septembrie. A fost cel mai frumos cadou al meu de anul trecut, eu fiind nascuta pe 21 septembrie.

A fost o experienta minunata, nu stiu daca se poate exprima suficient in cuvinte. Este ceva unic! Ma simt binecuvantata si in prezent ma simt cea mai fericita mamica din Univers.

Cat despre maternitate, conditiile au fost foarte ok, sectiile sunt curate, renovate, personalul de pe sectia de nastere a fost exemplar. Mereu este loc de mai bine pe celelalte sectii dar per total am fost multumita. Oricum nimic parca nu mai conteaza daca iti vezi minunea in brate si sunteti bine amandoi. Restul sunt nesemnificative.

Desi la scurt timp dupa nastere am zis ca nu mai vreau sa aud de nasterea naturala datorita contractiilor, acum incurajez nasterea naturala si imi doresc sa mai experimentez acele trairi unice. Durerea trece, se uita. Recuperarea dupa nastere a fost ok, nu ma asteptam sa fiu bine asa repede, dar multumesc lui Dumnezeu!

Acum ne gandim la bebe 2 si ne confruntam cu iesirea dintisorilor lui bebe 1 care este ultra energic, spune doar "tata, papa, baba" si imi umple sufletul de bucurie atunci cand il privesc.

(Silvia, Botosani)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!