MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Numele meu este Ramona si am 31 ani. Pe data de 04.11.2013, cand aveam 25 ani, am dat nastere pe cale naturala, unui baietel minunat de 3800 grame si 55 cm, la Maternitatea Braila.

L-am nascut la 39 saptamani si 4 zile. Era ora 3:00,noaptea, Duminica spre Luni. Prin somn am simtit ceva pe picioare si mi-am trezit sotul, stiind ca s-a rupt apa.

Pe tot parcursul sarcinii am fost supravegheata de doctorul Tovarnac, actualul Sef de sectie al Maternitatii. Am ajuns la maternitate.Nu am sunat medicul, fiind noapte. Am fost monitorizata de medicul de garda si moasa.

La ora 5 au inceput contractiile, din ce in ce mai puternice si la ora 06:45 am nascut! Cum baietelul a fost maricel, mi s-a facut epiziotomie, avand 8 fire doar in exterior. Mi-am revenit foarte repede dupa nastere.

Dat fiind faptul ca m-am ingrasat 13 kg in sarcina, le-am dat jos foarte repede.

Acum sa va povestesc despre cea de-a doua nastere.

Pe data de 27.11.2019 am dat nastere, tot pe cale naturala, unei fetite de 3200 grame si 50 cm. De data aceasta, sarcina a fost supravegheata de doctor Tataru. Am mers la control pe data de 25 noiembrie si mi-a spus domnul doctor sa revin peste 2 zile.

Am mers pe data de 27 la maternitate. Mi-am luat bagajul, gandindu-ma ca poate raman sa nasc. Mi-a facut ecograf si control si aveam dilatatia 5. M-a internat imediat. Era ora 11:00 ziua. La 12 mi-a rupt domnul doctor membranele.

La 13:00 au inceput contractiile, din ce in ce mai puternice. Domnul doctor m-a asistat pe timpul nasterii, impreuna cu moasa. Am nascut la 14:40 o fetita superba!

Mi s-a facut epiziotomie si am avut 6 fire doar in exterior. La fel de repede mi-am revenit. Pe timpul sarcinii m-am ingrasat 12 kg, am slabit 8 si mai am cam 4 kg. Acum am un baietel de 6 ani si o fetita de aproape 2 luni. Suntem o familie implinita.

Despre maternitate si timpul stat acolo, pot spune ca se ridica la standarde europene. De la asistente pana la medici,toti. Se ocupa exemplar de paciente, fara a astepta ceva in schimb.

Viata cu 2 copii e minunata. Nu-mi doresc decat sanatate, sa-i putem creste frumos! Cam asta e povestea mea despre cele doua nasteri!

Medicii care mi-au supravegheat ambele sarcini au o experienta lunga si sunt profesionisti care isi iubesc meseria! Nu am nimic de reprosat!

(Ramona, Braila)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!