Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Buna ziua, ma numesc Simona si sunt din Alba Iulia. Sunt mama de 3 baieti, ultimul fiind nascut anul acesta in luna iunie. Am citit foarte multe articole despre nasteri in timpul pandemiei care au avut final tragic din pacate, sau cu personal medical care s-a comportat inuman. As vrea sa va povestesc cum a fost experienta mea. Fiind la a treia nastere, medicul care mi-a urmarit sarcina a zis "la primele dureri te duci la spital, nu mai stai acasa, ca la tine lucrurile pot avansa foarte repede."

Asa ca intr-o dimineata de Sambata pe la ora 7:30 avand dureri de spate si dureri usoare abdominale, am plecat spre spital cu masina. Am intrebat la ultimul control medicul ginecolog, ce fac, astept ambulanta sau merg cu masina personala? Si a zis ca e mai bine pentru siguranta mea sa merg cu masina. Am ajuns la spital, am intrat in curtea spitalului, unde era un cort pe care sincer nu mai stiu ce scria, dar am aflat inainte ca acolo e prima oprire inainte de a intra in spital.

Acolo, doua doamne, echipate din cap pana in picioare, amabile, mi-au facut o scurta anamneza, mi-au luat datele din buletin, temperatura, mi-au dat formularul completat de dansele si m-au trimis la UPU( unitate de primiri urgente) care e la cativa metri distanta, unde se fac triajul pacientilor si internarile.

Mentionez ca de la poarta spitalului am mers neinsotita, deoarece doar pana acolo aveau voie rudele. La UPU mi s-a luat tensiunea, mi s-a completat fisa de internare, apoi a venit un infirmier si m-a dus intr-un cabinet, in apropiere, pentru a mi se recolta secretiile necesare testarii pentru COVID-19. Acolo personalul format din medicul de garda la UPU plus asistentele medicale foarte amabile, la toate intrebarile mele despre cat dureaza pana vine rezultatul testului, ce se face diferit in timpul pandemiei, mi-au raspuns foarte amabil, chiar si medicul.

Dupa toate acestea, am fost preluata de o infirmiera de pe sectia Obstetrica- Ginecologie, am urmat procedura ca si la celelalte nasteri, schimbare la garderoba apoi cu liftul am ajuns pe sectie. Singura diferenta a fost pe sectie, care era impartita altfel respectiv pentru paciente care nu aveau inca rezultatul testului, cum era si cazul meu si pentru paciente care aveau deja rezultatul.

Am ajuns in sala de consultatii, cu masca, halat si boneta de unica folosinta. Acolo, toata lumea echipata, doar ochii erau la vedere. Mi s-a facut ecografie, monitorizare, dupa care am fost dusa intr-un salon in aceeasi zona, unde am fost singura. Aveam buton pe care puteam chema moasa ori de cate ori aveam nevoie.

Toti au fost foarte amabili, m-au asigurat ca pot apelea la ei pentru orice. Nu a fost nevoie sa folosesc butonul, pentru ca moasa venea des sa vada cum ma simt, cum evolueaza travaliul, eu avand un travaliu mai lent de data asta. Toti s-au comportat exemplar, m-au ajutat, m-au incurajat.

Mentionez ca am nascut cu medicul de garda care nu era medicul care mi-a urmarit sarcina. Si inca ceva, eu sunt asistenta medicala, nu am reusit sa profesez inca, dar anul trecut am fost nevoita sa fac practica cateva luni si am ales sectia Obstetrica-Ginecologie. Deci ma cunoasteau majoritatea , dar fiind cu masca si toata echipata, nu m-au recunoscut decat dupa ce am nascut si mi-am dat masca jos, afland ca rezultatul testului e negativ.

Tot travaliul am fost cu masca pe fata. Asa ca nu poate fi vorba de vreo forma de favoare. Am vrut sa va impartasesc povestea nasterii mele in timpul pandemiei pentru ca am citit atatea povesti triste.

Va multumesc mult!

(Simona, Alba-Iulia)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!