Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Desi in ultimele 9 luni am tot citit povestile nasterilor mamicilor din comunitate, nu am anticipat neaparat faptul ca-mi voi expune si eu propria poveste, fiind vorba de o prima sarcina plina de atatea necunoscute.

Inca din timpul sarcinii am avut un plan care evident putea fi modificat tinand cont de evolutia sarcinii dar si a situatiei actuale din punct de vedere pandemic. Dorinta mea era sa nasc la maternitatea Filantropia, fara anestezie epidurala sau alte interventii medicale. Avand in vedere politica maternitatilor de a se naste cu medicul de garda, nu mi-am creat asteptari in legatura cu medicul care va asista desi dorinta mea era sa nasc alaturi de medicul care mi-a monitorizat sarcina si in care am avut deplina incredere de la inceput - doctor Radu Botezatu.

Timpul a trecut fara vreun incident care sa ma determine sa am alte griji decat cele obisnuite din timpul unei sarcini: oare cum va fi travaliul, cum va fi nasterea in sine, perioada petrecuta in maternitate, oamenii cu care voi interactiona. Parca totul era amplificat de faptul ca urma sa fiu singura in tot demersul acesta fara vreun apropiat.

Adevarul a fost cu totul altfel, am avut alaturi de mine o echipa minunata, adevarati oameni si profesionisti in acelasi timp care nu m-au facut sa ma simt o clipa singura in aceasta calatorie care s-a dovedit a fi minunata in ciuda faptului ca asa cum stim toti, nasterea nu este cel mai usor lucru indiferent de modul in care vine un copil pe lume.

M-am internat pe 27.01 la ora 06:30 iar la 10:50 facea cunostinta cu aceasta lume micuta mea, inconjurata de cel mai profesionist personal, oameni carora nu am cuvinte sa le multumesc, ci doar sa le fiu recunoscatoare pentru cum au contribuit la aceasta experienta a mea. Imi pare rau ca nu am retinut numele tuturor persoanelor care m-au ajutat la nastere si in cele doua zile petrecute la Filantropia insa nu pot sa nu-i mentionez pe domnul doctor Radu Botezatu, cele doua moase, doamnele Dana si Iuliana care mi-au fost alaturi in timpul travaliului si al nasterii si care m-au ajutat si incurajat enorm.
Apoi, doamnele asistente de la lehuze si nou nascuti care m-au ajutat si indrumat cu ce am avut nevoie. De asemenea, apreciez enorm ajutorul primit pe partea de alaptare din partea doamnelor asistente si a doamnei doctor neonatolog.

Visam la o nastere care sa nu semene anumitor povesti pe care le-am aflat de-a lungul timpului insa nu speram ca experienta mea sa fie cu adevarat minunata si sa merite recunostinta publica pentru personalul cu care am interactionat la Filantropia.

Va multumesc pentru publicarea povestii mele care sper sa fie de ajutor si altor viitoare mamici!

(Catalina, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!