MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Ce ma revolta si mai tare sunt medicii care imping mamicile spre cezariana din cu totul si cu totul alte motive decat cele medicale. Lesne de inteles. O cezariana e peste 1000 ron, in orice spital. Fiul meu s-a nascut pe 6 decembrie in Brasov.

Nu programasem data internarii, am nascut pe cale naturala, era a doua mea nastere iar la prima nu avusesem nicun fel de probleme. Contractiile au inceput, fara sa fie foarte dureroase sau dese, la ora 3 noaptea iar la clinica am sosit la ora 8. Dupa toate formalitatile administrative, la ora 9 eram instalata in salon, o rezerva cu un pat, si am fost imediat consultata de medicul ginecolog (Preda) care a evaluat dilatarea colului si a decis: copilul se va naste pana la ora 12!

Evenimentelor li se imprima deja un ritm. La ora 10, colul nu se dilatase mai mult, la fel si la ora 10 si jumatate, apoi la 11, 11 si un sfert. Medicul mi-a facut atunci un tuseu vaginal „care nu se mai termina". Mi-am dat imediat seama, am avut sentimentul ciudat, ca voia sa-l „traga", sa grabeasca sosirea bebelusului nostru. Dupa aceasta manevra foarte ofensiva de provocare si dupa ce fusesem apasata, foarte puternic, pe abdomen de cateva ori, fiul nostru s-a nascut la ora 12.06. „Pariul" nu fusese chiar castigat, dar rezultatul se vedea.

Ghemotocul meu de om nu a strigat, a urlat si a tot urlat. Nu se oprea din tipete, nimic nu-l putea linisti. Acum e un bebelus de cinci luni: inca tipa, ii e frica de cel mai mic zgomot, nu poate dormi linistit. Ma intreb astazi de ce oare medicul, sub pretext ca trebuie sa aiba dreptate - „se va naste pana la ora 12" -, l-a grabit, cu gesturi violente, sa se nasca.

Puiul meu nu cerea decat un lucru, sa ii fie respectat ritmul in care vine pe lume. De cat timp o sa mai fie oare nevoie ca sa-l putem linisti? Ce sentiment de insecuritate il va apasa peste 5 ani, 10, 20 de ani... ca urmare a acestui demers grosolan care i-a marca nasterea?
(Mariana, Brasov)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste