travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Ma numesc Maria, si sunt o mama de fetita. Am nascut natural la spitalui din Medias (spital municipal,sectia Maternitate) cu ajutorul moasei tanti Luci care a iesit in pensie acum, si era cea mai buna moasa din orasul nostru, tare priceputa era.

Inca din timp am cautat-o pentru a fi sigura ca ea va asista la nastere. Este o femeie care si-a dedicat toata viata cu mare pasiune gravidelor. Dr Igna a asistat si el, era ginecologul care era de garda in acea seara. Insa sincer,chiar nu ma interesa ce ginecolog va fi atata timp cat o stiam acolo pe moasa.

Acum haideti sa fim seriosi, moasa face toata treaba, doctorul doar se plimba pe langa tine cu diverse sfaturi, vine pleaca din salon, insa moasa e langa tine pe tot parcursul travaliului pana in momentul in care nasti.

Tocmai de asta m-am revansat mai mult ei decat doctorului. Nefiind taxa pentru doctor sau moasa caci nu era un spital sau clinica privata ci spitalul judetean, de stat, unde fiecare da cat are, dupa posibilitati. Caci daca nu dai deloc nu esti ajutat cat trebuie. Trist dar cu totii stim ca asta se intampla din pacate doar in Romania.

Durerile au inceput seara, am intrat in travaliu, am fugit repede la spital. Imi aduc aminte cat eram de speriata. Sotul a scos masina din garaj si parca imi era si frica sa ma urc in ea. Nu stiam ce va urma, fiind la prima nastere. Emotii frica...toate treceau prin mine.

Am ajuns la spital unde asistentele cu moasa imediat m-au luat in primire. Toate si-au dat silinta si m-au ajutat, nu pot sa ma plang de ele, au fost dragute si intelegatoare. Travaliul a fost unul lung si destul de greu, imi pierdusem rabdarea deja. Eram obosita ca si cum nu as mai fi dormit de zeci de zile. Contractiile m-au epuizat.

Si dupa ore si ore grele am nascut la ora 4 dimineata o fetita sanatoasa de 3,400 gr. Cand am auzit primele plansete a copilasului parca toate au trecut. Nici nu stiu sa exprim in cuvinte ce am simtit in acel moment. Fericirea absoluta.

Era atat de micuta cu ochii migdalati...o bijuterie, imi venea s-o strang in brate si sa n-o mai las. Doamne cat era de frumoasa.
Alaptatul a fost iarasi ceva nou cu care trebuia sa ma obisnuiesc. La urma urmei era ceva firesc. Insa abia dupa 3 zile mi-a venit laptele si micuta nici nu se saturase la fiecare alaptare. Iar eu ma stresam si pentru asta in plus.

Dar ma stresam pentru orice cat eram la spital, nimic nu-mi convenea, nu vroiam decat sa ajung odata acasa cu micuta. Insa a trebuit sa stau 5 zile (cam atata te tine in spital de obicei). Dar la mine a aparut o lipsa mai mare de fier, si am inceput sa fac perfuzii cu fier. Din aceasta cauza sederea mea acolo s-a prelungit un pic. Timpul trecea incet acolo in spital, nu mai aveam rabdare sa plec odata de acolo.

Au urmat 7 zile de refacere, apoi am ajuns acasa unde mi-am luat in serios rolul de mama. Este cel mai frumos lucru pe Pamant, aceea de a fi mama. Indiferent ca ai o fetita sau baietel, nu sexul copilasului conteaza, ci sa fie sanatos. Un copil sanatos si voios este tot ce isi doresc majoritatea parintilor.

(Maria, Medias)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!