travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna ziua, eu am nascut acum 2 ani si 9 luni, un baietel. Nasterea a fost pe cale naturala, nu am avut probleme, totul a decurs bine datorita doamnei doctor care a avut grija de noi pe timpul sarcinii cat si la nastere. Bebe a luat nota 10, a avut 2520gr., 50 cm.

Multumim doamnei doctor cat si asistentelor. Eu am avut parte de toate serviciile gratuite in spital de stat, iar cand mergeam la particular plateam taxa. Sfatuiesc pe toate mamicile care vor sa nasca natural sa o faca, recuperarea e mult mai buna, iar bebe e foarte ok, asta daca nu intervin alte complicatii.

In timpul sarcinii am facut cateva analize, primele au fost cand aveam 3 luni, am fost chemata la maternitate de catre doamna doctor, aveam o listuta facuta de ea pentru a face analizele, la sange, la urina, tensiunea, greutatea, ecograf si masuratorile pentru bebe, pentru a se vedea cum evolueaza.

Dupa efecuarea analizelor, care au iesit bine, mi-a dat sa iau niste vitamine, calciu, magneziu, acid folic, elevit. Pe langa o alimentatie sanatoasa, trebuie tinut cont ca mama trebuie sa manance normal diversificat si sanatos, atat pentru ea cat si pentru bebe, bebelusul se va hrani si va fi sanatos datorita tie, daca nu te pazesti si nu ai grija de tine si bebe va avea problemute.

Se poate si putina miscare, nu in exces dar merge. Apoi am facut dublu test, triplu test, acum depinde de fiecare mama daca vrea sa le faca, costa cam mult in jur de 200-300 ron, aceste analize, pentru a depista unele malformatii la bebe.

La 5 luni am facut mofologie fetala 4D, unde se vad mai bine toate organele, manutele, degetelele, bebe cum se misca, aceasta morfologie m-a costa 150ron. Apoi am mai facut ultimile analize la 8 luni si 2 saptamani, la sange, urina, ecograf, in maternitate.

Iar cand bebe a facut 40 de saptamani, m-am internat in maternitate, aveam dilatatie 2 cm, avand colul uteri stramt, am facut niste injectii pentru dilatare, din 6 in 6 ore, pana incepeam sa ma dilat si bebe sa coboare, nu prea a mers, seara mi-au rupt apa, mi-a pus o perfuzie care grabeste dilatarea, iar la 10 min. dupa perfuzie bebe a venit pe lume, pe calea naturala, fara anestezie epidurala, sau alte anestezii. Nasterea ti se pare ca dureaza o vesnicie, insa nu e chiar asa, la mine a durat doar 15 minute fiindca la ora 20:00 am inntrat iar la 20:15 am nascut un baietel de nota 10. Am stat 3 zile dupa care am plecat acasa cu bebe.

(Alina, Botosani)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!