travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Aveam 24 de ani cand am ramas insarcinata. Ideea in sine nu m-a speriat insa momentul nu era tocmai perfect. Sotul meu are handicap gradul I, cu un membru inferior amputat de la genunchi si tocmai atunci fusese programat la o serie de operatii in speranta ca va putea sa mearga mai bine cu proteza, deoarece avea dureri la piciorul neamputat.

Vestea ca am ramas insarcinata ne-a adus foarte multa bucurie, umbrita doar de imprejurarile in care s-a intamplat. Bebelusul care urma sa vina pe lume avea insa sa fie foarte fericit pentru ca ne doream foarte mult copii in ciuda situatiei in care eram. Am avut o sarcina foarte usoara si fara probleme deoarece eu nu am fumat niciodata, am avut o alimentatie cat se poate de sanatoasa, m-am ferit sa consum cafea sau alcool si chiar alte produse care credeam eu la momentul acela ca nu ii fac bine bebelusului.

Cand am ramas insarcinata aveam 43 de kg la o inaltime de 1.50 si am luat in greutate circa 15 kg insa mie mi se parea ca sunt imensa. Nu am avut greturi matinale cum am auzit ca se intampla de multe ori, mancam destul de bine dar fortata de imprejurari, pana in luna a 5-a am lucrat in conditii nu tocmai bune pentru o gravida( taiam cherestea pe un circular in fabrica unde lucram) ceea ce m-a determinat in cele din urma sa imi iau un concediu medical spre binele bebelusului si chiar al meu.

Am mers la controalele ginecologice periodice asa cum mi s-a cerut si am facut analizele necesare pentru a fi sigura ca este bine bebelusul. Am aflat ca o sa avem o fetita pe care din start am vrut sa o cheme Ana Maria. Stiam ca o sa am o fetia perfect sanatoasa si frumoasa asa cum spera orice mamica. Spre deosebire de mamicile din ziua de azi nu am mers la multitudinea de ecografe 3D,4D,etc deoarece consideram si inca consider ca asa multe ecografe la care sunt expusi bebelusii in ziua de azi nu cred ca sunt tocmai benefice si pot provoca nenumarate neplaceri, dar este parerea mea proprie, fara suparare.

Ana Maria s-a hotarat sa vina pe lume in preajma sarbatorilor de iarna si, ca sa ne faca o bucurie si mai mare, a venit pe lume cu cateva zile inainte de Craciun, mai precis intr-o Vineri la ora 8.00 dimineata, 19 decembrie 2008.

Avea o greutate de 2900g, 49 de cm, si nota 10, o fetita intr-adevar perfect sanatoasa care m-a umplut de bucurie. Durerile nasterii au inceput pe la ora 5 dimineata, m-am trezit si i-am spus sotului care la inceput a crezut ca glumesc insa durerile nu erau de gluma, aveam contractii la inceput din 20 de minute in 20 apoi din ce in ce mai dese.

La spital m-a dus socrul si cu soacra mea care au avut foarte mare grija de mine. Am ajuns la spital la ora 6 dimineata iar in doua ore cu ajutorul asistentei sefa de la spitalul din Nehoiu am adus-o pe lume pe Ana. O fetita cu ochi albastri si par saten si un zambet de milioane.

Pot sa afirm cu mana pe inima ca am avut o nastere cat se poate de usoara, mai ales ca se spune ca acest lucru le sperie cel mai rau pe proaspetele mamici la primul bebelus, intr-un spital cat se poate de linistit si comun si nu unul de renume , cu medici si asistente bune si care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Acum fetita mea are 5 ani si jumatate, a terminat gradinita si este un copil sanatos , frumos si destept asa cum si-ar dori orice mamica.
Dumnezeu m-a binecuvantat si sper sa faca asa cu toate mamicile din lume , deoarece orice copil este o binecuvantare pentru parintii lui.

(Iulia, Nehoiu)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!