travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna, sunt mamica unui baietel de 6 luni, minunat care a fost o binecuvantare pentru noi. Am 25 de ani si pentru mine si sotul meu a fost cea mai frumoasa zi cand l-am tinut in brate.

La 1 noiembrie, cum e obiceiul la noi, mergem la cimitir sa punem o lumanare rudelor, petrec ziua in frig si ajung acasa franta dupa atatea plimbari, ma pun in pat si pe la 12 noaptea ma trezeste o durere puternica de spate, dupa alte 5 minute inca una. Iar o pauza mai lunga si tot asa fac un dus si ne hotaram cu sotul sa mergem la spital.

Surpriza medicul care mi-a supravegheat sarcina era de garda. Era 3 dimineata, dupa un consult imi spune ca nu sunt contractii de nastere dar sa raman pentru supravegere. Era duminica dimineata si imi spune ca pana luni nu crede ca nasc. Mi se face o injectie cu no-spa si adorm. Pe la 8 mergem la eco, bebe era perfect se distra, eu dilatatie 0, dureri moderate zic acum, crunte ziceam atunci ˘.

La 11 moasa de garda, o draguta, se gandeste sa imi faca un control, inca o surpriza: dilatatie de 4 cm, il cheama pe medical meu care era plecat la Cluj, 60 km de orasul meu, ajunge si o tinem tot intr-o durere urata pana spre dupa masa.

Pe la 15 imi rupe membranele si colul uterin se strange de la 9 la 5 cm si pentru inca 2 ore dureri crunte dar bebe nici nu inainteaza nici eu nu ma dilat. Medicul si nasa mea care e moasa cu 17 ani de experienta hotarasc sa ma trimita la Cluj deoarece in oraselul nostru la sfarsit de saptamana nu este medic anestezist si eram deja caz de cezariana.

Insotita de nasa ajungem cu ambulanta la Cluj, in mai putin de jumatate de ora aveam contractii tot mai dese, ajungem la Stanca si medicul de garda imi spune ca sunt dilatata complet si ca nasc. What ?????? De la cezariana acum nasc natural????

In sala de nasteri nu mai aveam putere sa imping, doamna doctor urla sa imping, moasa ma incuraja, medicul resident ma intreba adresa.....a fost oribil dar culmea a fost cand m-au pus sa imping pe o galeata, a fost asa umilitor, simteam ca imi considera copilul un gunoi. Noroc cu nasa care ma tinea strans de mana si ma mangaia, imi dadea putere. Dupa 40 de minute de chin si un resident de 2 m si 100 de kg apasandu-se cu coatele pe burta mea, apare si bomboana mea de 3400 g si 54 cm cu o mica bosa in partea stanga dar asa frumos si cu o voce de tenor.

Noroc cu colegele de salon ca m-au ajutat si am reusit sa ma spal si eu ca infirmiera platita de mine sa vina sa ma ajute a uitat ca prin minune. Pe parcursul celor 3 zile am intalnit unele asistente extrordinar de dragute care m-au ajutat sa alaptez sa imi ingrijesc puiul dar bineineles am intalnit si niste specimene care ar trebui trimise sa stea singura in varf de munte, nu inconjurate de oameni.

Un singur regret am: ca nu l-am avut langa mine pe medicul meu vesel si cald datorita caruia am ajuns la 40 de saptamani cu o sarcina complicata cu dureri permanante si iminenta de avort, sper ca la urmatorul bebe sa fie altfel.

P.S Nu imi amintesc cum se numea doamna doctor, dar nici nu imi doresc sa imi amintesc sau sa o mai vad vreodata.

(Ioana, Cluj)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!