Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Ma numesc Iulia si sunt din Cluj-Napoca. Sunt casatorita de 5 ani si tot de atunci am incercat sa raman gravida. Cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata mi-a fost recomandat de catre o prietena domnul doctor Razvan Ciortea. Mi-a placut de dansul inca de la prima consultatie, un om de un calm, o rabdare si profesionalism cum nu va pot descrie in cuvinte.

Am aflat ca sunt insarcinata pe 1 Iunie 2015 si am continuat sa ma duc la acest medic lunar, la clinica lui privata (Novogyn). Nu am avut nici o problema pe tot parcursul sarcinii. Totul a fost normal. Fara greturi matinale, fara sangerari, doar cu burtica tot mai mare;) am decis sa nasc natural la spitalul Dominic Stanca (spital de stat) din Cluj, sub supravegherea aceluiasi medic care m-a asigurat ca va fi prezent la nastere.

Aveam termen data de 1 februarie 2016. In 23 ianuarie, Sambata seara, am avut ceva dureri si am decis sa merg impreuna cu sotul pana la spital sa ne asiguram ca totul e ok. Mi s-a facut imediat internarea si o monitorizare a fatului. Mi s-a spus ca nu sunt dilatata deloc si apa nu s-a rupt, deci putin probabil sa nasc atunci.

Pe la 1 noaptea durerile au inceput sa creasca si am fost pusa iar pe masa de moasa si medicul de garda. Eram dilatata 3 cm. Am specificat ca vreau epidurala si ca am vorbit cu domnul doctor Ciortea despre asta.

Mi s-a spus sa mai rezist (durerile nu erau foarte mari inca). Am intrebat de domnul doctor si moasa mi-a spus ca il vor anunta cand e cazul. Pe la 5 dimineata am cerut iar epidurala intrucat durerile erau deja cam mari. Moasa mi-a spus ca va chema anestezistul.

La 6 dimineata s-a schimbat tura si a venit o alta moasa, Iulia Hasa, o doamna minunata! M-a urcat iar pe masa si mi-a zis ca sunt dilatata 9 cm deci nu mai pot primi epidurala. M-am speriat groaznic intrucat imi era si asa foarte frica de nastere.

Moasa m-a incurajat, m-a invatat sa respir, sa imping, sa ma relaxez intre contractii. La 8 si ceva m-au urcat pe masa de nastere si pe la 9 a venit si domnul doctor Ciortea, care fusese de garda pana la 7 la clinica privata. Banuiesc ca nu a mai dormit deloc.

Mi-a promis ca vine la nastere si a venit! Durerile au fost foarte mari, insa cu ajutorul medicului si moasei, la ora 10 si 25 a venit pe lume minunea mea, Bogdan, un baietel de 3100 grame si 51 cm, care a luat nota 10 la nastere.

Mi-am revenit foarte repede dupa nastere. Dupa-masa am facut dus singura, am stat in picioare si nu m-a durut nimic, nici macar taietura pe care mi-au facut-o. Dupa o sapt puteam sta deja in sezut fara nici o problema.

Multumesc si acum moasei Hasa Iulia si domnului doctor Razvan Ciortea pentru tot si ii recomand cu incredere oricarei viitoare mamici, indiferent daca se hotarasc sa nasca la privat sau la stat.

Conditiile din spital nu sunt chiar cele mai bune, saloanele sunt putin inghesuite, insa e curat si 2-3 zile trec neobservate.

Domnul doctor s-a purtat extraordinar chiar daca nu am nascut la el la clinica. E un profesionist si un om cu suflet. Daca ma mai hotarasc sa fac al doilea copil, tot la el voi apela cu toata increderea. Minunea mea are acum 4 luni si e f cuminte!!

(Iulia, Cluj)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!