MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Eu am nascut nu o data ci de 2 ori in acelasi spital cu aceasi doctorita, intr-un spital de stat in Firenze, Italia, dar o sa va povestesc incepand cu prima fetita, iubita noastra Sofia, care acum are 2 anisori!

A fost o sarcina fara prea multe probleme, decat atat ca m-am ingrasat cam mult, vreo 23 kg si doctorita ma certa mereu spunandu-mi ca o sa fac diabet gestational si prin urmare voi naste greu doarece fetita va fi mare si plus kilogramele mele multe, nu ma vor ajuta foarte mult.

Eram la 40 saptamani + 5 zile cand am facut ultimul control si era o zi de Sambata ...I-am zis doctoritei ca nu mai pot si ca vreau sa nasc mai repede si sa-mi spuna cum as putea provoca intr-un fel contractiile si prin urmare mult asteptatul moment al nasterii...se numea Caruso Clementina doctorita mea si razand mi-a spus: Ar fi o metoda, mergeti acasa si intretineti relatii cu sotul!

Am ras toata ziua, cine mai avea chef de asa ceva, mai ales ca ma simteam un elefant, aveam 85 kg! Am urmat oricum sfatul doctoritei si Sambata noaptea am avut toata noaptea senzatia ca ma scap si nevoia sa merg la baie.

Duminica dimineata au inceput abia asa zisele dureri ca de mestruatie si am decis sa merg la spital...mi-au facut controalele si intr-adevar intrasem in travaliu...dar mi-au zis sa merg acasa si sa ma intorc cand monitorizez contractiile si vad ca am din 5 in 5 minute...am mers la sora mea ea fiind mai aproape de spital si am stat acolo toata ziua...culmea parca ori de frica ori de emotii toate contractiile au disparut...

Asa ca am mers acasa la noi...pe la orele 22 au inceput iar si din ce in ce mai dese. La orele 00 mi s-a rupt apa acasa si am mers la spital. Acolo ma astepta doctorita mea care tot timpul a facut glume pe seama faptului ca i-am ascultat sfatul. Nu a fost nevoie nici de epidurala, de nimic...am nascut intr-o camera normala de spital, unde de obicei stai in asteptare sa intri in sala de nasteri.

Sotul a stat tot timpul cu mine, si inainte si dupa nastere! La 02:15 a venit pe lume minunea noastra de 3 kg si 98 grame, 49 cm! A fost cel mai dureros dar si frumos moment din viata mea! Singurul lucru negativ a fost ca m-am rupt si am avut destule puncte incat sa nu pot sa ma asez pe scaun vreo 2 saptamani...

In rest totul perfect...conditiile spitalului foarte bune, si toti foarte de treaba si prietenosi! Nu trebuie sa le dai nimic, eu doctoritei mele i-am dus un buchet de flori la prima vizita dupa nastere pentru ca asa am vrut eu!

A doua nastere a fost diferita in sensul ca nu am mai inceput cu durerile usoare de mestruatie! M-au luat direct la ora 19 niste dureri groaznice in timp ce stateam pe canapea la TV, la 21:45 aveam bebelusa in brate!

Ne mai dorim un baietel dar daca ne va da Doamne Doamne, sigur voi merge tot in Italia. Nu stiu, am alta siguranta, toti se comporta ca si cum te-ar cunoaste de o viata si asta fara sa astepte ceva in schimb!

Va doresc la toate nastere usoara cum am avut eu!

(Cristina, Italia)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!