travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Buna!
Numele meu este Gabriela M. si am un baietel de 4 ani si 8 luni, pe nume Gabriel.
Pentru mine sarcina si nasterea in sine, au reprezentat niste experiente deosebite si foarte usoare, fara complicatii sau depresii, fapt care in momenul de fata ma dermina sa imi doresc cu ardoare un al doilea copil....

Sarcina a evoluat foarte bine, am fost foarte activa pe tot parcursul celor 9 luni, am mers la serviciu pana vineri ( iar luni am nascut) asa ca nu am fost nevoita sa fac nici un fel de modificare in stilul meu de viata pana in acel moment...Apoi a venit ziua de 17 noiembrie 2008, cand de fapt data probabila era 15 noiembrie, insa am avut putina rabdare sa astept pe bebe sa vina el cand doreste...Nu aveam o fixatie anume cu modul cum o sa nasc, imi doream ca totul sa decurca normal si sa ramana la latitudinea doctorului, in care aveam de altfel multa incredere...

Asa ca m-am trezit la 5 dimineata, cand mi se desprinse dopul gelatinos si l-am anuntat pe sotul meu ca astazi am sa nasc..Eram foarte relaxata si foarte incantata, desi putin ma speria gandul noutatii nasterii, fiindca stiam ca poate sa difere de la caz la caz fiecare experienta si relatare era foarte subiectiva..

La 7 dimineata m-am prezentat la Clinica Sanovil din Bistrita unde am ales sa nasc. Mediul era foarte placut fiind o clinica privata si personalul foarte amabil. Nu ma durea nimic in acel moment tin sa precizez acest fapt, iar pe la 11 mi s-au rupt membranele de la sine si imi tot venea sa merg la baie.. Dr. Muresan ginecologul meu, m-a intrebat daca prefer anestezie epidurala daca vreau sa nasc natural sau prefer cezariana.

Am vrut sa merg pe varianta naturala, desi ma gandeam initial fara nici un fel de anestezie, fiindca ma vedeam asa o mama "eroina" incat nu imi doream altceva decat sa imi vad puiutul. Cand am inceput sa am contractii, m-am razgandit si bine am facut, fiindca mi s-a administrat anestezia epidurala si nu am mai simtit nici o durere..

Ce imi amintesc doar era faptul ca imi era foarte frig si tremuram si rugam asistentele sa dea caldura mai tare. In acel moment, cred ca imi scazuse destul de mult tensiunea, eram monitorizata non stop atat eu cat si bataile fatului, de care eram asigurata ca este bine..La ora 15 am nascut natural, urmand toate indicatiile de respiratie ale medicului ginecolog care radea ca eu daca nu simteam nimic respiram precum cele din filmele americane:))

In fine, totul a decurs bine desi medicul a facut si o taietura locala pentru a evita eventuale rupturi, taietura pe care am resimtit-o timp de o luna, adica ma dureau muschii abdominali la miscari si contractii, miscari si ridicari.. Dar a trecut si aceasta stare putin neplacuta, sa nu o descriu dureroasa, iar dupa nastre am stat 3 zile in spital si am revenit acasa plina de dorinta de a avea grija de fiul meu..Singura mea dezamagire a fost fapul ca sotul meu nu mi-a adus flori....pur si simplu mi-a explicat sa ca nu a trecut prin fata nici unei florarii :)) si ca ne iubeste neconditionat, fapt pe care il resimt zi de zi, dar cu siguranta se va revansa la a doua nastere, deoarece are de adus 2 buchete:))

Va doresc nastere usoara celor gravidute si aveti incredere in instinctul de mama dupa nastere, fiindca totul o sa fie bine.... (Gabriela, Bistrita)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!