Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Am nascut la Spitalul Judetean Slatina intr-o dimineata de Mai, mai exact 30 Mai 2012. Pe durata sarcinii nu am facut foarte multe controale, nu a fost nevoie, sarcina fiind intr-o evolutie buna si nici nu am avut pofte, greturi etc.

Ora 06:00, 30 Mai 2012, mi s-a rupt apa, m-am dus la mama si am spus ca imi curge un lichid. Mama a sarit ca arsa din pat, am luat bagajul de maternitate si am fugit catre spital. De ce mama? Pentru ca tatal biologic nu a fost suficient de barbat sa isi asume responsabilitatea unei famili, asa ca mi-am asumat-o eu.

Ploua, turna cu galeata. M-am dus, m-a pus la aparat, contractii de nastere, inima bebelinei batea in ritm normal. M-a bagat in sala de nasteri, nici nu imi mai aduc bine aminte daca era curat sau nu, din cate imi amintesc da, era ordine si curatenie. Eram dilatata 7-8 cm.

Mi-a facut injectie in burta dureroasa tare. Am ajuns la dilatatie 10 cm. A venit doamna doctor Munteanu, super de treaba femeia, intrasem cand era ea de garda si la ora 7 dimineata trebuia sa iasa, dar a zis ca daca am intrat cand era dansa de garda sta cu mine pana la final. Asistente super dragute, ma controlau la fiecare 15 minute.

Vine doamna doctor, ma pune sa desfac picioarele, umbla acolo si dintr-o data a rupt membrana si toata apa a tasnit pe ea. Nu stiam cum sa imi cer scuze, intrasem in pamant de rusine, desi nici nu trebuia sa am acest sentiment, la care dansa imi spune: "Tu nasti si ai chef de scuze? Treci pe masa". Nu ma puteam ridica, aveam contractii prea mari.

Cu chiu, cu vai, am ajuns pe masa, 2 asistente in jurul meu, plangeam de dureri, nu eram dilatata destul. Mama a zis ca nu a durat mai mult de 10 minute, eu nu stiu cat am stat, pierdusem notiunea timpului. Tipam, urlam de dureri si ziceam ca nu mai nasc in viata mea, mama plangea pe hol..apoi o asistenta s-a plasat strategic cu coatele pe burta mea si o singura data a apasat mai tare ca sa ma ajute sa imping fata, ca a fost lata in umeri si nu iesea. Ii multumesc din suflet!!!

A iesit o mogaldeata de 2880 grame si 51 de cm, vanata de la atata impins, parul negru si des. Doar am intrebat daca e fetita, mi s-a raspuns ca da, e fetita si sanatoasa tun, o auzeam ce plamani are si am inceput sa plang de fericire. In momentul ala m-am uitat pe geam: iesise soarele si un curcubeu frumos si stralucitor. Am zis ca e un semn de la Dumnezeu si ca fetita asta va fi soarele si curcubeul vietii mele.

Am ajuns in salon.. La o ora mi-a adus fetita, o mogaldeata roz, cu parul negru si des (de aia am avut arsuri!!!), unghiutele mari si care scancea. Cand am tinut-o in brate am zis ca am intrat in Rai, nu mai conta nimeni in jurul meu. Am nascut la ora 10:45 dimineata si doamna doctor Munteanu a stat cu mine pana in jurul orei 12 sa vada cum ma simt, cum e fetita si cum o sa fie de acum incolo. O recomand din suflet si foarte putini medici care stau peste garda si au grija de pacienti.

Am ales nasterea naturala si ma bucur ca am ales asa. Am eliminat tot ce era de eliminat, menstruatia s-a reglat si ea si am slabit intr-un timp foarte scurt.

A fost usor, rapid, nu ma gandeam ca va fi asa repede. Pe masa mi s-a parut o eternitate, acum cand ma uit inapoi, mi-am dat seama ca am fost printre norocoasele care au avut o sarcina si o nastere rapida si usoara.

S-a intamplat acum aproape 5 ani, pe 30 mai 2017 se implinesc 5 ani de cand un curcubeu mic, frumos si stralucitor a aparut in viata mea, un curcubeu numit Rebecca Georgiana Cosmina!

(Ana Maria, Slatina)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!