Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Sa va povestesc cum a venit pe lume printesa mea mult asteptata...am aflat ca voi deveni mamica in luna Octombrie 2015...de atunci au inceput griji, intrebari si toate gandurile negative...de ce ganduri negative?? Pentru ca, cu un an inainte, pierdusem o sarcina la 4 luni jumatate si imi era frica sa nu se intample la fel si acum.

Data nasterii era pe 29 Mai 2016 dar la ecografii bebe era mai mare si ne asteptam sa vina mai repede dar nu a vrut...ajunsa in luna Mai incep pregatirile: bagaj, curatenie si restul. La jumatatea lunii am inceput monitorizarea si mergeam la 2 zile la spital...aveam si niste contractii dar lejere.

Nu era inca pregatita sa iasa. Pe 28 Sambata am mers dimineata la control dar nimic, totul tacea...seara mi-am facut o baie calda si am iesit, atunci au inceput contractiile mai intense si mai dese dar nu mi-am facut griji. In dimineata urmatoare m-am trezit cu niste dureri groaznice care treceau repede dar erau dese.

Am asteptat sa vina sotul de la munca, asta fiind pe la 16...am stat la masa si am zis sa tragem o fuga la spital sa vedem daca vine sau nu bebelina...ajunsi la spital imi fac eco control si ma interneza.

Aveam 2 dilatatie si contractii. In acea seara imi faceau control din ora in ora...sotul a plecat acasa pentru ca era vorba sa nasc abia spre dimineata si a ramas mama cu mine...la ora 5 s-a rupt apa si m-au dus in sala de travaliu..acolo am stat 2 ore cu dureri groaznice, eram super obosita si nu mai aveam nici forta ca sa mai vorbesc...in aceste 2 ore mama a sunat sotul care a venit imediat la spital...doctorul de garda si asistentii pot sa zic ca au fost de treaba.

La ora 7 m-au dus in sala de nastere unde toti s-au comportat ca la carte, foarte gentili si educati, tipam si nu imi ziceau nimic nici macar un cuvant ofensiv, doar cuvinte de confort, "mai ai un pic", "inca un pic" si tot asa...cand s-a vazut capul fetei au chemat si sotul care m-a tinut de piciore si de umeri chiar daca tremura.

Fetita avea capusorul mare asa ca au trebuit sa ma taie iar dupa jumatate de ora de impins si o taietura de 36 de fire a venit bebelina. Au luat-o, au cantarit-o, au masurat-o si i-au facut vaccinul...sotul era cu ea, eu am ramas sa dau afara placenta si sa ma coase, dupa o injectie bineinteles, ca sa nu simt.

3.600 grame 48 cm...dupa ce au terminat mi-au pus o perfuzie si m-au dus in alta sala pana s-a terminat perfuzia...apoi in salon...am incercat sa ii dau san dar fara niciun rezultat...chiar daca toti m-au incurajat si m-au sfatuit, nu a vrut deloc.

Am fost extrem de norocoasa si ma bucur ca am nascut aici...nu spaga, nu cuvinte urate din partea moaselor sau a asistentilor. Doar cuvinte de lauda am pentru ei...asta este povestea mea.

(Alina, Italia)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!