Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu doamna doctor Nestianu Liliana

Vreau sa va povestesc cum a decurs nasterea baietelului meu. Un episod din Anatomia lui Grey…Am ramas insarcinata in Februarie 2011 si aveam stabilita ca data aproximativa a nasterii 10 Noiembrie. Pentru ca locuiesc in Focsani si nu am dorit sa trec prin experientele negative prin care au trecut alte prietene care au nascut la o maternitate din Vrancea, am ales sa nasc in Bucuresti.

Prin consultari indelungate cu medicul meu ginecolog, doamna Bogdana Lupu, am hotarat sa imi aduc copilul pe lume in Maternitatea Filantropia. Am intrat sub supravegherea doamnei doctor Nestianu Liliana si am mers constant la consultatii inca din luna a 7-a.

Pentru ca se apropia data nasterii si pentru ca vroiam sa facem si recoltare de celule stem, inca din 1 noiembrie si pana pe 16, cand am nascut efectiv am facut 8 drumuri de Bucuresti, pentru ca doamna doctor sa imi evalueze starea.

Si pentru ca timpul trecea si nu se intampla nimic semnificativ……pe 16 noiembrie, impreuna cu doamna doctor am hotarat sa declansam nasterea si mi-a rupt membranele. Acela a fost momentul cel mai dureros si traumatizant…A durat 1-2 minute si apoi am fost trimisa sa mi se faca internarea.

Tot personalul a fost foarte dragut si am fost tratata ca o persoana importanta. Ei si de aici incepe Anatomia lui Grey. Stiti filmul care prezinta viata unor doctori din Seatle …..si banuiesc ca sunteti la fel de impresionate ca mine de conditiile de care se bucura pacientii din serial. Ceva de genul mi s-a intamplat si mie …..

Am fost internata intr-o rezerva ….pe care nu am platit-o suplimentar…doar ca erau saloanele normale (de 2 locuri) ocupate. Am fost consiliata de asistente, de doamna doctor, de doctorii rezidenti si de alte cadre medicale cu tot ce aveam de facut.

Am avut o asistenta care m-a insotit in plimbarile pe holul spitalului pentru a mi se declansa dilatatia. Orice am avut nevoie am primit. La dilatatie 5-6 cm impreuna cu doctorul anestezist am hotarat si mi s-a facut o epidurala.

Si de aici am uitat de toate incovenientele cauzate de durere. Am si dormit doua ore. Pe la ora 22.00 a venit doamna doctor si a verificat starea in care eram …dilatatie 9-10 …si a inceput nasterea propriu-zisa.

Am beneficiat de atentia a 11 persoane care au asistat la nasterea mea. Doamna doctor, 4 medici rezidenti, 2 asistente, 2 moase, 2 infirmiere….pe parcurs au aparut si 2 asistente de la neonatologie…Totul s-a derulat foarte repede …nu am simtit nici o durere doar cateva spasme.

Am avut inregistrate contractiile pe monitor si astfel am fost consiliata cand sa imping. La ora 23.35 a venit pe lume Iustin, cu o greutate de 3,45kg si 52 cm. A primit nota 9 la testul Apgar din cauza travaliului provocat dar asta nu l-a afectat in nici un fel.

Dupa nastere, perioada de 5 zile pe care am petrecut-o in spital (am prins week-endul ) a fost foarte frumoasa si usoara. Mai putin partea legata de epiziotomie. Am participat la Scoala Mamelor, am fost consiliata de asistente cum sa ii fac baie, cum sa imi schimb bebelusul, cum sa ii dau sa manance, cum sa imi curat canalele lactice, in principiu am invatat cam tot ce era necesar pentru a creste un copilas.

Totul s-a schimbat atunci cand am ajuns acasa si nu mai existau orele de somn din timpul noptii de care beneficiam la spital. Insa am avut un ajutor de nadejde in mama mea….in concluzie am beneficiat de o experinta frumoasa si cu mare drag voi naste si a doua oara tot la spitalul Filantropia.

(Ana Maria, Focsani)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 22 Martie, 2016

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Bogdana Lupu | Dr. Liliana Nestianu | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana, la Maternitatea spitalului nr.2 Craiova, cu Dr. Pirgaru Elis

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook