Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti cu domnul doctor Radu Botezatu

Buna ziua! Va scriu pentru a va impartasi si eu experienta mea la Spitalul Filantropia din Bucuresti. Am nascut in noiembrie 2014 cu Dr. Radu Botezatu. Am ajuns la dansul prin recomandarea unei colege de munca sarcina avand aproape 7 saptamani.

Toate analizele cu exceptia primului set le-am facut la laboratorul spitalului. Ecografiile le-am facut gratuit in departamentul de ecografie (unde sunt medici specializati numai in ecografie) din cadrul spitalului pe baza adeverintei de salariat si bilet de trimitere de la medicul de familie. Sarcina parea sa mearga excelent pana cand pe la 30 de saptamani am inceput sa fac tensiune mare (peste 16) si a trebuit sa stau internata de mai multe ori sa imi monitorizeze copilul si sa imi faca tratament.

De fiecare data, cu toate ca citisem pe internet ce inseamna preeclampsia si complicatiile care pot aparea, cand veneam la control domnul doctor avea un stil anume care ma linistea instant. Mi-a explicat riscurile si la ce trebuie sa am grija dar parca toate grijile dispareau ca prin minune dupa ce ieseam de la consult.

A fost extraordinar de calm si intelegator la toate problemele mele mai mult sau mai putin stupide. Dupa o perioada de aproximativ 6 saptamani de consulturi dese si internari in spital tensiunea mea nu dorea sa mai scada nici sub tratament maxim, copilul nu mai crestea in greutate, lucru care l-a facut pe doctor sa imi propuna nasterea.

As vrea sa va mentionez ca de la inceput i-am spus ca doresc nastere vaginala pentru ca mi-e frica de cezariana, cu toate ca in acel moment eram asa de speriata incat as fi acceptat si operatia doar ca totul sa se termine cu bine.

In dimineata zilei de 17 noiembrie la ora 7 ajung la spital adusa de urgenta de sotul meu avand tensiune 165 cu 105 (aveam acasa tensiometru). Ma simteam foarte rau, m-a trezit din somn durerea de burta si de cap. Il sun pe doctor, raspunde imediat cu vocea lui calma si imi spune sa merg la spital si sa ne vedem acolo.

Cand am ajuns la spital aveam tensiunea 155 cu 95. Am fost indrumata de urgenta in salon si mi-au pus perfuzie. Dupa aproximativ 15 minute ajunge si doctorul, ma consulta si imi spune ca trebuie sa declansam nasterea pentru ca suntem in pericol, atat eu cat si copilul.

Sunt de acord, sunt mutata la sala de nasteri unde sunt preluata de moase. Dupa ce am semnat actele domnul doctor a venit si mi-a explicat ca trebuie sa imi rupa membranele si sa imi stimuleze nasterea. Zis si facut, travaliul meu incepuse!

Vreau sa va spun ca toata lumea roia in jurul meu cand cu tensiometrul cand cu aparatul de supravegheat copilul la interval de 10-15 minute. Doctorul meu a stat mereu in sala de nasteri in preajma mea. Vreau sa va spun ca in toata zarva de acolo cand il vedeam atat de calm imi dispareau toate grijile.

Dupa 4 ore contractiile erau deja insuportabile, m-a intrebat daca doresc anestezie, am zis ca da si a chemat medicul anestezist sa imi puna epidurala. Dupa anestezie Minune! Nu mai simteam nimic, nu stiu cum nasteau femeile inainte fara anestezia aceasta.

Tensiunea mea era tinuta sub control de medicamentele din perfuzie. Dupa inca 2 ore avea sa se nasca Marius, o frumusete de copil de 2500 de grame si cu nota 9.

Desi discutasem pe indelete inainte de nastere despre epiziotomie, nastere cu forceps sau cu ventuza nu a fost nevoie de nici una. Am avut doar o mica ruptura care a cusut-o dupa ce a scos placenta. Ce as dori sa subliniez – cea mai importanta persoana la nastere este in opinia mea ginecologul. El este cel care te linisteste, cel care coordoneaza travaliul si cel care scoate copilul.

Persoane de asemenea importante sunt moasele care stau cu tine pe parcursul travaliului si te ajuta sa impingi la nastere, si anestezistul – in cazul in care ai o problema mai deosebita. Vi-l recomand cu caldura pe doctorul cu care eu am nascut, ma bucur enorm ca l-am gasit. Nu mi-a pretins niciodata nimic la nici o consultatie si nici la nastere.

Va doresc tuturor sa nasteti in conditiile in care am nascut eu. Spitalul Filantropia arata ca un spital privat, rezerve cu maxim 2 paturi dupa ce nasti, iar sala de nastere are un singur pat.

(Alexandra, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 24 Ianuarie, 2015

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Radu Botezatu | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Judetean Constanta

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook