Nastere Naturala Regina Maria Băneasa Ianuarie 2024 Dr. Adrian Zugravu
Salutare! La inceputul lui ianuarie 2024 am nascut la maternitatea Regina Maria din Baneasa (Bucuresti) cu ajutorul domnului Dr. Adrian Zugravu si sub supravegherea personalului din spital. Este al doilea copil, dupa ce primul s-a nascut la maternitatea Filantropia.
In 2018 am ales Filantropia pentru ca o prietena nascuse acolo cu un an inainte, ii placuse si am vrut sa merg pe drumul batatorit. De altfel si intalnirea cu domnul doctor Zugravu, care m-a ajutat si la prima nastere, a fost tot la recomandarea ei. Pe atunci domnul doctor colabora si cu maternitatea de stat. A fost totul foarte bine, de la personalul medical care s-a ocupat de mine pe parcursul celor aproape douasprezece ore de travaliu, la toti oamenii care ne-au ingrijit pe mine si pe copil dupa ce am nascut. Iar recunostinta cea mai mare s-a indreptat catre domnul doctor, care a venit sa ma ajute, desi copilul s-a decis sa iasa-n lume taman in Ajunul Craciunului.
Cand am decis sa mai avem un copil, stiam sigur un lucru: ca as fi vrut ca tot domnul doctor Zugravu sa-mi supravegheze sarcina. As fi ales tot maternitatea Filantropia, dar, cum dumnealui nu mai colaboreaza cu ei, m-am orientat spre un spital privat. A fost Regina Maria, pentru ca am prietene care au nascut acolo, dar si pentru ca stiam ca incurajeaza nasterea naturala si alaptatul. Asa ca a inceput operatiunea „ingrasatul pusculitei”. Nu aveam niciun dubiu ca, din punctul de vedere al conditiilor de spitalizare, va fi o experienta next level; ba chiar a fost dincolo de asteptari.
Cu tot confortul si buna organizare, tot faptul ca am putut conta pe domnul doctor a fost cel mai mare avantaj. Ca si in cazul primei sarcini, profesionalismul si bunavointa dumnealui au fost foarte importante. De la primul felicitari, cand s-a confirmat sarcina, la controlul de dupa nastere; trecand prin tot ce presupune sarcina, fiecare etapa, procedura, mica deviere de la dezvoltarea ca la carte a copilului (mai ales in contextul diabetului gestational declansat si la a doua sarcina) si ingrijorare a mea au fost insotite mereu de solutii si explicatii lamuritoare.
La care se adauga, desigur, punctul culminant, nasterea propriu-zisa, cand domnul doctor cred ca si-a activat puterile de supererou, ca a ajuns la maternitate in timp record. De data asta n-am mai nascut de Craciun, dar am ratat la mustata sa transform masina de Bolt care m-a dus la maternitate in sala de nasteri, ca am amanat plecarea de acasa cat de mult, fara sa-mi dau seama cat de inaintate erau lucrurile. Cu amintirea lungului travaliu de la prima nastere, n-am crezut ca am motive de ingrijorare nici acum: durerile sunt parte din joc, nu? Si cat de mult putea creste dilatatia de la 12 noaptea, cand au aparut contractiile regulate, la 3 si ceva, cand am plecat? Ei bine, cam pana la 8, se pare (cum aveam sa aflu apoi, la a doua nastere totul se misca mai repede). Asa ca nu doar ca am pierdut fereastra de epidurala, dar era sa pierd si prezenta domnului doctor. Noroc, cum ziceam, ca a pus in functiune costumul de superviteza.Cu travaliul facut acasa, cum a comentat aprobator una dintre doamnele din sala, nasterea a fost rapida si neaventuroasa; sigur, privita de la o luna distanta; caci atunci altfel as fi descris situatia, dar asta e alta poveste.
Dupa prima intalnire cu copilul, a fost dus la neonatologie (unde a primit lapte praf, avand glicemia scazuta din cauza regimului pe care l-am tinut eu in ultimele luni de sarcina). Mi l-au adus apoi curat si infasat si a urmat sesiunea de fotografii cu tatal alaturi. Dupa cele doua ore de stat in sala de nasteri, a urmat un pit stop la blocul postoperator, pentru ca tensiunea mea a continuat sa fie mare si mi s-au administrat perfuzii pentru a o normaliza. Abia apoi am ajuns in (pe drept cuvant) mult laudata rezerva, unde a inceput „experienta Regina Maria”.
Tot ce fusese anuntat in contractul semnat cu cateva luni in urma si tot ce aflasem din povestile prietenelor mele a inceput sa se desfasoare: vizitele regulate ale medicilor de garda, promptitudinea personalului de la neonatologie, ginecologie si infirmerie, confortul camerei, consumabile de igiena la indemana, camasi de noapte pentru mine si haine pentru copil, mancarea foarte buna si adaptata tipului de nastere si toate cele. Zilele urmatoare au adus intalnirile cu consultantul in alaptare (mi-a placut la nebunie doamna care s-a ocupat de colega mea de camera, Florentina Gheorghiu – superenergie, superexplicatii si muuuult umor), cu un psiholog, dar si intrebarea magica: „doriti un masaj?”. Neinclusa in pachetul de nastere, am privit sugestia cu scepticism, dar argumentul „ajuta lactatia” m-a convins si am avut parte de cel mai binevenit masaj din lume de la o doamna ale carei maini ar trebui decorate cu inalte distinctii nationale.
Dupa experienta primei nasteri, am acceptat ajutorul doamnelor de la neonatologie si, pana m-am intremat un pic, copilul a stat si cu ele, fiindu-mi adus in rezerva pentru a-l hrani. In ultima noapte a stat tot la neonatologie, facand fototerapie pentru icter. In tot acest timp i s-au facut vaccinurile recomandate si alte investigatii, totul discutandu-se in prealabil cu mine si comunicandu-mi-se prompt rezultatele. Tot personalul medical si auxiliar a fost foarte binevoitor, mereu gata sa ne ajute sau sa-mi explice una si alta.
Si partea birocratica a fost la fel de bine tinuta in frau. Daca fisa de inregistrare pentru obtinerea certificatului de nastere a fost gata a doua zi, in ziua plecarii mi-au adus scrisoarea medicala, biletul de externare, carnetul de vaccinuri, precum si rezultatele analizelor suplimentare facute copilului si un ghid pentru ingrijirea lui foarte util (cu mirare am descoperit ca, desi am mai trecut prin asta cu 5 ani in urma, uitasem multe procedure si detalii, de la ingrijitul bontului la temperatura optima din timpul baii – s-au reactivat, e drept, cand am inceput sa le pun in practica). Ultima oprire – biroul de incasari de la parter, unde am achitat restul facturilor. Money well spent.
Vorba unei trupe din semiundergroundul romanesc, am nascut acolo si mi-a placut. Sigur ca tot confortul si profesionalismul tuturor fac din Regina Maria o maternitate demna de recomandat. Pentru mine insa, investitia a meritat pe deplin doar pentru ca l-am putut avea alaturi la nastere (si dupa, he’s that cool) pe domnul doctor Zugravu.
Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.
Data publicarii: Joi 1 Februarie, 2024
Categorie: Nașterea Naturală
Etichete: Bucuresti | Dr. Adrian Zugravu | Regina Maria Baneasa
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina