Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Autor Claudia Groza - trainer ateliere creative pentru copii la 7Arte.org

Zapada se topise dintr-odata. Soarele a venit cu avant si cu dor de rasfat pentru Pamant. Asa ca, nu a stat mult pe ganduri. A inceput sa dezmorteasca natura. Firele de iarba se intindeau spre razele de soare. Florile isi desfaceau bobocii. Animalele ieseau de prin tufisuri.

Zarva mare se auzea dinspre lac.
- Vai, vai si iar vai, un brotac s-a inecat.
- Cum sa fie inecat? E doar fermecat! Nu vezi ca ochii peste cap a dat?
- Oachi, dragul meu brotac, a-nghitit un cozonac.

- Ce nebunie! De cand un brotac mananca un cozonac? spuse barza.
- Zau ca e adevarat. Ce ma fac, ce ma fac, fara dragul meu brotac?
- Sa-i dam cafea cu caimac.
- Orice, numai sa-l vad salvat!

- Sa-l punem la alergat.
- Doamne ce pacat, ca brotacul s-a-necat.
Toma, baietelul educat si adorat, manierat si pieptanat, privind cerul innorat, de Oachi s-a-mpiedicat, care iute a scapat de cozonac.

- M-ai salvat, m-ai salvat! Ma simt usurat, eliberat, fericit.
- Ce minune, dragul meu!
- Ma simteam ca un leu, paraleu. Mai ceva ca Amedeu. Nu mai vreau in viata mea cozonaci si bunatati. Raman la pesti, muste si creveti.
- M-ai speriat, Oachi! Credeam ca n-am sa te mai revad viu.

- Oaca, hai sa ciocnim un ou. Azi e sarbatoare. Rila a zis intr-un interviu ca da oua colorate, ca sa le ciocnim pe toate. Unele sunt de ciocolata, pentru copiii care au citit povestea toata. Toma, baietelul dragalas, va primi un iepuras, pentru ca m-a salvat de acel cozonac urias.

Si uitati asa arata o zi de Pasti pentru doi brotaci neastamparati, Oachi si cu Oaca, care-au perturbat viata de pe lac.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!