Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
In cele 9 luni de sarcina intreg stilul de viata se va adapta astfel incat sa protejeze sanatatea mamei si a fatului. Atentia acordata alimentatiei trebuie sa fie sporita, pentru ca dieta reprezinta un aspect esential de care gravida trebuie sa se ingrijeasca.

Toate elementele nutritive necesare dezvoltarii intrauterine trebuie incluse in alimentatia zilnica cu ajutorul produselor sanatoase, organice, proaspete si cat mai variate, respectand in acelasi timp atentionarile profesionistilor din domeniul sanatatii pentru aceasta perioada. Recomandarile nutritionale vor fi furnizata de catre medic fiecarei gravide si personalizate astfel incat sa corespunda particularitatilor sale.

Legumele si fructele proaspete, crescute sanatos contin cantitati valoroase de minerale si vitamine. Totusi cantitatile se dovedesc in majoritatea cazurilor insuficiente. Pentru a asigura o dezvoltare optima a sarcinii, gravida poate necesita un complex de multivitamine care sa ii completeze alimentatia, imbogatit cu Acid Folic - element esential care contribuie la formarea celulelor sanatoase, cu rol important in prevenirea anomaliilor sistemului nervos si ale coloanei vertebrale a fatului.

logo.elevitElevit este un supliment alimentar special conceput pentru sustinerea dezvoltarii armonioase a fatului, cat si pentru satisfacerea nevoilor nutritionale crescute ale mamei. Se administreaza zilnic, asigurantd nivelul optim de elemente esentiale ca Acid folic, Fier si Iod, alaturi de alti nutrienti valorosi.

Este recomandat ca dieta sa fie intr-o forma cat mai echilibrata. Alegeti pe langa fructele si legumele proaspete carbohidrati de calitate, precum cei din painea integrala, paste din grau dur sau orez brun. Fibrele contribuie la combaterea constipatiei si a altor tulburari intestinale, avand beneficii pentru viitoarea mamica.

Nivele optime de Vitamina A si Magneziul pot fi obtinute spre exemplu din consumul de lactate. Carnea, pestele si ouale pot asigura necesarul de proteine de calitate, Zinc si Calciu. Deficitul de Calciu se poate transpune in afectarea sistemului locomotor atat al fatului (exemplu: dezvoltare precara a oaselor) cat si al mamei (exemplu: contributie la aparitia crampelor musculare). Zincul, de asemenea, joaca un rol important in dezvoltarea sistemului osos.

Nu uitati hidratarea. In perioada sarcinii nu trebuie neglijata cantitatea recomandata de minim 2 litri de lichide pe zi. Apa este cea mai benefica, alegeti apa microbiologic pura, din surse verificate. Benefice sunt si supele, sucurile si ceaiurile. Daca alegeti sucurile, optati pentru variantele neindulcite, naturale. O portocala stoarsa in casa diluata cu apa plata sau minerala se poate transforma intr-un suc foarte gustos si racoritor. Bauturile alcoolice si cele bogate in cofeina sunt de evitat!

Prin alegerile dumneavoastra contribuiti la o sarcina sanatoasa!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!