travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Culoarea ochilor bebelusului depinde in special de culoarea ochilor parintilor, dar nu intr-o proportie de 100%, generatiile anterioase contand si ele, dar intr-o mai mica masura. Astfel, exista parinti cu ochii inchisi la culoare care au un bebelus cu ochisorii verzi sau albastri. Cu toate acestea s-a constatat ca genele culorilor inchise sunt dominante genelor culorilor deschise.

Majoritatea bebelusilor se nasc cu ochisorii albastri/gri. Nuanta devine definitiva in jurul varstei de 3 ani.

O afectiune rara numita heterectomie face ca aceeasi persoana sa aiba ochii de culori diferite. Un exemplu celebru este actrita Mila Kunis care are un ochi albastru si unul verde.

Pe baza cercetarilor stiintifice de ani de zile a fost creat un tabel orientativ de probabilitate pe care il puteti consulta pentru a va face o idee despre cum ar putea sa aiba ochisorii bebelusul, tinand cont de culoarea ochilor parintilor.Parinte 1 Parinte 2 Sanse ochi bebelus CAPRUI Sanse ochi bebelus VERZI Sanse ochi bebelus ALBASTRI
 Caprui  Caprui  75%  18,5%   6,5%
 Verzi  Caprui  50%  37,5%  12,5%
 Albastri  Caprui  50%    0%  50%
 Verzi  Verzi  1%  74%  25%
Verzi Albastri  0%  50%  50%
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!