Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Nu ai un test de sarcina la indemana insa banuiesti ca astepti un copil? Iata care sunt semnele care te avertizeaza ca vei deveni mamica. Te poti orienta astfel pana la efectuarea testului de sarcina sau pana cand ajungi in cabinetul medicului ginecolog.

1. Durere de sani - cand esti insarcinata sanii devini mai sensibili, venele sunt mai pronuntate si este posibil sa va incomodeze chiar si cel mai comod sutien.

2. Respiratie cu dificultate - femeile insarcinate obosesc mai repede, corpul pastrand resursele pentru dezvoltarea bebelusului din burta care are nevoie de oxigen.

3. Senzatia de greata - normala incepand din a 5-a saptamana de sarcina la majoritatea femeilor. Daca ai senzatia de greata, vestea buna este ca se va ameliora in trimestrul doi.

4. Stare de oboseala inexplicabila - va simtit epuizata chiar si dupa somn, este o stare normala pentru primul trimestru in care se produce o furtuna hormonala.

5. Dureri de cap - produse la anumite femei din cauza schimbarilor de ordin hormonal.

6. Senzatia frecventa de urinare - normala in timpul sarcinii cand organismul produce mai multe lichide.

7. Durere de burta - crampe, apar in primele saptamani atunci cand uterul incepe sa se extinda.

8 Constipatie - ritmul digestiv devine mai lent, asa ca balonarea si chiar constipatia sunt printre simptomele sarcinii.

9. Acum plangi, acum razi - schimbarile de dispozitie apar tot din cauza modificarilor hormonale si de obicei se pastreaza pe tot parcursul sarcinii.

10. Pofte inexplicabile - daca te trezesti noaptea cu o pofta nebuna de ceva anume poate fi semnul unei sarcini.

11. Temperatura bazala - in cazul unei sarcini ramane putin mai ridicata timp de 1-2 saptamani.

12. Simtiti toate mirosurile - placute sau neplacute devin foarte accentuate pentru dumneavoastra.

13. Stari de lesin sau ameteli - desi este un simptom extrem de cunoscut, nu apare decat la o parte dintre femei, in special in cazul celor cu tensiunea mica.

14. Mici sangerari - pot fi cauzate de fixarea ovulului fertilizat in uter si te pot duce in eroare, putand fi confundate cu menstruatia.

15. Intarzierea menstruatiei - un semn foarte clar, mai ales in cazul unui ciclu menstrual regulat.

(Oana, Cluj)


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!