Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Fiecare femeie stie, in mare, la ce sa se astepte atunci cand va fi insarcinata, chiar daca experienta are particularitatile ei de la persoana la persoana si chiar de la o sarcina la alta. Exista totusi cateva detalii pe care mamicile evita sa le impartaseasca.

Iata 7 lucruri pe care nu ti le povesteste nimeni despre efectele sarcinii:

1. In timpul nasterii naturale este posibil sa elimini involuntar fecale sau urina. Nu trebuie sa te gandesti ca esti singura careia i se intampla sau sa fii rusinata. Personalul medical cunoaste aceste aspecte si le intalneste mai des decat ai crede. Nimeni nu se va minuna, toata echhipa se va concentra pentru buna desfasurare a nasterii. Dupa nastere, indiferent de tipul acesteia, vaginul si vezica urinara au nevoie de timp pentru a-si reveni. Cum percepi tu acest lucru: dupa nasterea naturala vaginul poate arata ca un mare kiwi rascopt timp de 1-2 saptamani.

Indiferent de tipul nasterii este posibil sa te confrunti cu incontinenta urinara in perioada imediat urmatoare. Adica sa nu simti cand trebuie sa mergi la toaleta si din acest motiv sa se intample mici "accidente". Din fericire organismul isi va reveni foarte repede si aceste neplaceri vor fi depasite si uitate.

2. In perioada imediat urmatoare dupa nastere, fie naturala fie cezariana, va trebui sa porti absorbante din cauza lohiilor - au aspect de menstruatie si reprezinta o curatare interioara a organismului. Situatia va dura 2-3 saptamani.

3. Dupa nastere burtica va ramane umflata, mai precis va avea aspectul unui balon pe jumatate desumflat. Ca dimensiune se apropie de marimea din luna a sasea de sarcina, insa cu aspect de budincuta. Va ajunge la forma normala intr-o perioada cuprinsa intre 2 saptamani si 3-4 luni, in functie de fiecare persoana in parte. Foarte probabil sa fii in continuare intrebata cand nasti sau felicitata pentru sarcina.

4. Aspectul de balon pe jumatate desumflat va aparea si in cazul sanilor imediat ce mamica nu va mai alapta, pentru o scurta perioada. Din fericire, ca si burtica, sanii isi vor reveni ca prin minune avand capacitatea extraordinara de a se apropia de felul in care aratau inainte de sarcina, dupa perioada de recuperare.

5. La 6 saptamani dupa nastere vei avea voie sa iti reiei viata sexuala insa din cauza furtunii hormonale prin care organismul a trecut vaginul va fi mult mai uscat si mai predispus candidozei vaginale bazate pe dezechilibrarea ph-ului. Discuta aceste aspecte cu medicul. Ginecologul iti va recomanda sa folosesti lubrifiantul si un gel special de intretinere. Bineinteles, si aceasta perioada va trece pe masura ce organismul se reface.

6. Dunga inchisa la culoare de pe burta formata in timpul sarcinii si zona din jurul buricului vor ramane vizibile si dupa nastere. La multe mamici zonele devin chiar negre si formeaza un fel de crusta. Timp de cateva luni crusta se va coji cate putin pana ajunge sa dispara de tot.

7. Alaptarea nu este intotdeauna usoara. Uneori durerile sanilor din primele zile in care alaptezi sunt asemanatoare cu cele din timpul nasterii naturale ca intensitate. Desfundarea canalelor poate duce la sangerari sau bucati de sfarc ramase in mamelonul din silicon cu rol de protectie. Tanara mamica nu trebuie sa se sperie, medicul o va invata tot ce trebuie sa faca astfel incat sa poata persevera pana cand reuseste sa alapteze fara durere.

Toate aceste lucruri pot genera temeri, frustrari sau griji exagerate mamicilor care le infrunta direct, fara sa stie la ce sa se astepte. Studiile arata ca femeile informate sunt mai puternice si reusesc sa treaca mai usor prin momentele dificile, concentrandu-se mai bine bebelusului si bucurandu-se de clipele frumoase de la inceputul "carierei" de mamica.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!