travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Ultimele saptamani de sarcina par interminabile din cauza emotiilor asteptarii viitorului membru al familiei. In ciuda acestui fapt, parintii trebuie sa fie pregatiti material si spiritual sa primeasca in sanul familiei rodul dragostei lor.

Daca in privinta cumpararii lucrurilor necesare noului-nascut exista o serie de superstitii, viitoarea mamica ar trebui sa aiba bagajele facute pentru ca internarea la maternitate sa nu o prinda nepregatita.

Este necesar ca gravida sa-si cumpere din timp: pasta si periuta de dinti, cana, farfurie, lingura, furculita, sapun si sapuniera, pijamale, papuci si capot batiste si servetele uscate si umede, vata si absorbante. Toate lucrurile vor fi asezate cu grija pentru ca in momentul cheie nimeni nu mai are timp de facut bagaje.

Iata semnele care prevestesc nasterea:

1) Durerile de spate care nu cedeaza la schimbarea pozitiei si apar si dispar.

2) Coborarea fatului urmata de usurarea respiratiei, dar urinari dese si umflarea picioarelor.

3) Contractii mult mai puternice decat cele obisnuite din timpul sarcinii, mai lungi si mai numeroase intr-un interval scurt de timp.

4) Ruperea membranelor sau popular "pierderea apei". Lichidul amniotic curge din abundenta sau picura pe picioarele viitoarei mamici.

5) Tendinta gravidei de a aranja casa, camera copilului, a pune in ordine totul, cunoscuta sub numele de" instinct de cuib".

Desi femeile si sarcinile difera, semnele iminente nasterii sunt in esenta similare.

Familia trebuie sa fie pregatita si psihologic pentru primirea noului-nascut, o atentie speciala acordandu-se celorlalti copii, care vor fi lamuriti ca au un loc special in inimile parintilor. Noul membru al familiei nu le va lua iubirea parinteasca, ci va avea doar nevoie de mai multa ocrotire si atentie pentru a creste.

(Autor: Elena Stan)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!