travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Ceaiurile sunt cotate ca fiind benefice pentru toata lumea, dar gravidele ar fi bine sa se fereasca de urmatoarele plante medicinale:

1) Coada soricelului deoarece prin substante amare continute are o actiune emenagoga si poate declansa avortul spontan si ciclul.

2) Obligeana stimuleaza contractiile uterine, efect similar avand ardeiul iute.

3) Cimbru contine ulei esential, actionand ca stimulant uterin, emenagog.

Cu efecte similare fac parte din lista plantelor interzise gravidelor: pelinul, patrunjelul, salvia, feriga, levantica, inul si floarea patimilor.

Daca inainte de sarcina, femeia obisnuia sa-si faca o cana cu ceai pentru a calma dureri sau a obtine un efect diuretic sau laxativ, acum trebuie sa fie de doua ori mai vigilenta.

Exista riscul unui avort spontan si in cazul consumului exagerat de cafea si de ceai negru (3-4 cani pe zi). Gravida va consuma rar peste oceanic, pentru ca exista riscul contaminarii cu mercur din cauza poluarii excesive a mediului, de asemenea fructele vor fi spalate bine pentru eliminarea pesticidelor. Fripturile in sange si micii prezinta risc de infectii cu E.coli si salmonela, sarea suprasolicita rinichii, dulciurile in exces pot declansa un diabet de sarcina care se rasfrange si asupra fatului.

Alimentatia benefica pentru gravida cuprinde: cereale, lactate, legume, fructe, oua, carne si foarte putine grasimi si dulciuri.

(Autor: Elena Stan)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!