MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Antibioticele administrate la inceputul sarcinii au rolul de a trata diverse infectii. Specialistii au constatat o legatura intre anumite clase de antibiotic cum ar fi macrolide, chinolone, tetracicline, alte antibiotice comune si cresterea riscului de avort spontan.

Concluziile sunt trase din rezultatele unui studiu efectuat in Quebec. Intre anii 1998 si 2009 s-au cules informatii de la circa 8702 femei cu varste intre 15 si 45 de ani, care au trecut printr-un avort spontan in primele 20 saptamani de sarcina. Expunerea la antibiotice in primul trimestru a fost identificata la 1428 dintre ele. Cauzalitatea nu este complet clarificata, infectia care a dus la administrarea antibioticului avand si ea un rol.

Din acest motiv, specialistii recomanda in primul rand evitarea infectiilor si a altor factori de risc care ar putea duce la administrarea de antibiotice in timpul sarcinii, pentru a nu contribui la cresterea riscului de avort spontan.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!