Femeile insarcinate nu pot fi concediate

Femeia insarcinata nu poate fi concediata decat in cazul in care firma angajatoare intra in faliment sau insolventa, cu conditia ca ea sa anunte in scris sarcina la locul de munca, aducand si o adeverinta eliberata de medicul de familie sau de catre medicul ginecolog, in acest sens.

Conform OUG nr. 93/2006, dupa ce firma angajatoare ia la cunostinta in scris despre noua conditie a angajatei, nu mai poate desface contractul de munca nici in perioada sarcinii si nici in timpul concediului medical postnatal.

„Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar in interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila”, stabileste OUG nr. 93/2006.

In cazul in care angajatorul incalca aceasta lege poate primi o amenda de pana la 10.000 lei.

Data publicarii: Marți 7 Martie, 2017

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook