Obtinerea unei sarcini cand mai exista doar un sfert de ovar

Intrebare – Petruta: Am nascut acum 8 luni jumatate prin cezariana si cand m-a operat mi-a descoperit un chist dermoid. Mi l-a stompat dar eu stau tot cu frica. In urma cu 10 ani am avut un alt chist si mi-a scos si ovarul odată cu chistul. Mai am un sfert de ovar, e posibil sa mai fac un bebe doar cu acest sfert de ovar domnul doctor?

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Inca este posibil sa obtineti o sarcina chiar daca mai exista doar o portiune de ovar. Ar trebui sa faceti analiza Hormon AntiMullerian [AMH], daca rezultatul este mai mare de 1 atunci sansele sunt foarte bune, daca rezultatul este sub 0,2 atunci este aproape imposibil. Sfatul meu este sa veniti cu rezultatul la un control pentru a discuta posibilitatea obtinerii unei sarcini.

Data publicarii: Miercuri 19 Iulie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook