Intrebare - Florina: Am 22 de ani si recent, in urma unui control de rutina, mi-a fost descoperit un chist pe ovarul stang...chist care, conform doamnei doctor care mi-a efectuat eco tranvaginala, avea 4.6 cm si ocupa peste 80% din suprafata ovarului. Mi-a recomandat sa-mi fac Scor Roma si sa revin cu rezultatul.

M-am panicat...am plans si am cerut si alte pareri. Intamplarea a facut sa am programata si o eco abdominala la 3 zile distanta. La eco abdominala, doamna doctor a vazut un chist pe uter si nimic pe ovar.

A doua zi am mers la o alta eco transvaginala...chist de 0,9 cm pe uter, ovare micropolichistice, imagine anecogena, alungita de 1,8 cm pe ovarul stang (posibil chist ovarian in rezolutie).

Sunt derutata si speriata, in acelasi timp...Nu stiu ce sa cred si ce drum sa urmez...Cum ar trebui sa procedez?! Niciunul dintre medicii la care am mers nu mi-a recomandat un tratament, nu am primit sfaturi, nu m-a linistit si nici lamurit nimeni cu nimic...

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Avand in vedere ca imaginea de pe ovar este pe cale sa dispara, este posibil sa fi avut vreun chist functional, care de obicei dispare de la sine. Cel mai bine ar fi sa va linistiti, asteptati sa treaca urmatoarea menstruatie dupa care faceti o noua ecografie transvaginala, pana in ziua a 14-a a ciclului menstrual. Orice este sub 3 cm prin definitie nu este chist.


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!

Newsletter