travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Veronica: Am nascut natural in 20 Iulie 2017 o fetita diagnosticata la nastere cu grave malformatii la inima. A fost operata la 11 saptamani dar dupa operatie a facut stop cardio-respirator si a decedat. Ne dorim sa avem un alt copil. Care este perioada minima de la nastere pana pot sa raman din nou insarcinata? Mentionez ca am nascut destul de usor fara vreo complicatie. Ar trebui sa schimb medicul avand in vedere ca pe toata perioada sarcinii nu a vazut problemele de la inima desi s-a confirmat ca erau un conglomerat de malformatii? Multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Imi pare rau sa aflu despre ceea ce vi s-a intamplat. Din pacate rata de detectie a malformatiilor cardiace in timpul sarcinii de cele mai multe ori nu depaseste 70%, de aceea este perfect plauzibil ca intr-o sarcina sa nu se detecteze malformatiile chiar pana la termen.

Avand in vedere ca ati nascut usor si fara probleme, teoretic puteti ramane insarcinata chiar dupa prima menstruatie fara probleme. Pentru a scadea la minim riscul aparitiei de noi malformatii va trebui sa luati un supliment de Acid Folic 1 mg pe zi inca de cu doua luni inainte de conceptie. Dupa ce ramaneti insarcinata trebuie sa stiti ca detectia malformatiilor cardiace nu intra neaparat in atributiile medicului care urmareste sarcina ci mai degraba in atributiile medicilor care vor efectua ecografiile morfologice. De aceea va trebui sa aveti mare grija cine si unde va efectua acele ecografii morfologice. Succes!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!