MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Carina: Daca bitestul are un rezultat foarte bun (confirmat si de medic), sunt obligata sa fac si triplu test? Sarcina este fara alte probleme insa medicul meu insista sa fac, imi este dificil pentru ca achit toate analizele. Multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Daca aveti un rezultat favorabil la bitest, atunci nu mai este neaparat necesar sa faceti si triplu test. Bitest are indici de performanta mult peste indicii triplu test, de aceea triplu test nu poate vreodata sa confirme sau sa infirme rezultatul bitest. Din momentul introducerii bitest, in majoritatea tarilor dezvoltate triplu test a fost abandonat si nu se mai foloseste. Singura utilitate a acestuia ar mai fi detectia de defecte de tub neural fetal, acestea insa sunt evidente ecografic inca de la efectuarea bitest, de aceea daca aveti bitest cu rezultat normal si ecografia morfologica de trimestrul I la zi, atunci nu mai este necesar sa faceti alte investigatii pana la morfologia de trimestru II de la 20-22 saptamani.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!