Interpretare rezultate ecografie transvaginala

Intrebare – Mirela: Ma numesc Mirela si am 44 de ani. Doresc o informare a unui medic specialist ginecologie. Sunt foarte speriata si nu stiu sa interpretez analizele in urma unei ecografii transvaginale.

Uter RVF
Dimensiuni 45.8/449/60.5mm ,V= 780mmc
Endometru – discret neregulat grosimea de 12mm
Miometru – neomogen cu o zona cu ecogenitate mixta situata corporeal anterior de 19.3mm diametru, cu o zona centrala hipoecogena (in obsevatie fibrom uterin necrobiozat)
Col uterin – 37.1mm, cu un chist Naboth spre OCE de 17.4mm
Ovar stang – 23.8/16.5mm, cu un posibil endometriom de 14mm diametru
Ovar drept – situat retrouterin, masoara 22.6/20.7/23.3mm cu o farmatiune chistica, neomogena cu diamwtrul de 20mm si semnal Doppler periferic
Inter-uter ovarian drept colectie lichidiana V27mmc
Diagnostic: In observatie chist hemoragic partial eclatat, Fibrom uterin necrobiozat
Recomandari: Scor Roma, Rmn pelvin
Va rog din suflet astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc anticipat!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Aveti un mic fibrom si o formatiune pe ovarul drept. Dimensiunile fiind destul de mici (2cm) nu se impune nici RMN, nici scor Roma, ci o reevaluare ecografica dupa urmatoarea menstruatie. Sunt foarte mari sansele ca fibromul sa ramana la aceeasi dimensiune, iar foliculul de pe ovarul drept (spun folicul pentru ca nu se poate numi chist o formatiune mai mica de 3 cm) are mari sanse sa dispara de la sine. Daca insa la reevaluare formatiunile cresc, atunci ar trebui facute acele investigatii suplimentare. Sfatul meu este sa cereti intotdeauna toate informatiile medicului care v-a consultat, pentru ca este cel mai in masura sa va dea explicatii cu privire la investigatiile suplimentare cerute.

Data publicarii: Sâmbătă 10 Martie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook