travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Cristina: Locuiesc cu soacra, fetita imi raceste des si insista sa o tratam cu otet la talpi, frectii de carmol, felii de cartofi puse la gat. Ultima oara a facut o mamaliga si a pus-o pe piept, copilul nu s-a simtit deloc bine si am aruncat-o pe loc spre disperarea soacrei care a spus ca tusea "cocea" daca o lasam. Vreau sa fac ce trebuie. Credeti ca sunt bune aceste metode sau ar trebui sa ma impun mai mult si sa merg strict pe medicamente si ceaiuri? Multumesc!

Raspuns - Dr. Ana Stefanescu: De obicei mi se pune exact intrebarea inversa - ce remedii naturale putem folosi la raceala si febra? Ei bine, sa stiti ca si eu recomand destul de frecvent astfel de retete:
-sosete imbibate cu apa si otet in parti egale (mai ales otet de mere) dar numai atunci cand este febra cu piciorusele fierbinti. Daca sunt reci, nu trebuie pus ceva rece, doar frecate bine ca sa se incalzeasca;
-frectiile la febra folosesc si ele - mai ales cu solutie Baby 4 You - fireste, daca sunt acceptate;
-caldura pe piept este de asemenea un remediu folositor - fie sare incalzita sau, chiar, mamaliguta calda. Dar, fireste, in cazul in care copilul nu accepta, nu trebuie fortat.

Asa ca - sunt remedii folositoare, dar e posibil sa nu mearga la toti copiii. Eu personal le recomand ca si alternative la medicamente. Sper ca v-am fost de folos; multa sanatate!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!