Cartea gatita la gratar este sanatoasa?

Intrebare – Viorica: Mi-a spus cineva ca nu este sanatos gratarul pentru copil. As dori sa ma lamuresc, pentru ca eu am unul de fonta si ii pregatesc carnita la acela destul de des. Ar trebui sa trec pe cuptor 100%? Are 5 ani si arata foarte bine pentru varsta lui. Multumesc!

Raspuns – Nutritionist Iulia Hadarean: Carnea pregatita la gratarul de fonta pe aragaz este o metoda mult mai sigura de a gati decat la clasicul gratar de afara. Problema apare la gratarul de afara, unde grasimea se scurge in foc si se degaja substante cu un anumit potential cancerigen, acest lucru lipsind la gratarul de fonta unde grasimea din carne nu se poate scurge in sursa de caldura. Si cuptorul reprezinta o optiune sigura de gatit, puteti sa alternati intre cele doua.

Data publicarii: Miercuri 25 Aprilie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook